• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rina

03.03.2023

10:51

SPAS STIGAO U POSLEDNJI ČAS! Nakon snežnog nevremena stanovnici Prijepolja konačno dobili STRUJU

RINA

Vesti

SPAS STIGAO U POSLEDNJI ČAS! Nakon snežnog nevremena stanovnici Prijepolja konačno dobili STRUJU

Podeli vest

Snežne padavine koje su zadesile Prijepolje u prethodnom periodu ne pamte ni stariji žitelji ove opštine. Sneg je naneo ogromnu štetu na elektromreži, na glavnim dalekovodima i na niskonaponskoj mreži zbog čega je cela opština na 24 sata ostala bez napajanja strujom. Nakon otklanjanja kvarova na mreži, građani su konačno dobili struju.

- Kada nemate struje, nemate ni grejanje u kući, strahovali smo da nam se svu uređaji u kući ne pokvare, kao i zamrzivači koji su puni namirnica. Spas je stigao u poslednji čas, dobili smo struju u svojim domovima, sada sijalice sijaju u svačijoj kući u Brodarevu - kažu meštani ovog sela u Prijepolju.

Danima su ekipe Elektrodistribucije Srbije i Elektro-mreža Srbije otklanjale kvarove na glavnom dalekovodu od 110 kilovata koji snadbeva Prijepolje električnom energijom a zatim su se otklanjali kvarovi i na ostalim dalekovodima.

U Prijepolju koje je najviše bilo pogođeno vremenskim neprilikama stabilizovano je snadbevanje električnom energijom zahvaljujući dobroj koordinaciji i komunikaciji svih subjekata kao i nadljudskim naporima preko 50 radnika Elektrodistribucije koji su došli na ispomoć iz svih delova Srbije. 

- Na efikasnom uspostavljanju snabdevanja električnom energijom u opštini Prijepolje ovom prilikom se zahvaljujem efikasnoj reakciji države, Elektrodistribucije Srbije na čelu sa direktorom Bojanom Atlagićem. U Prijepolju koje je najviše bilo pogođeno vremenskim neprilikama stabilizovano je snadbevanje električnom energijom zahvaljujući dobroj koordinaciji i komunikaciji svih subjekata kao i nadljudskim naporima preko 50 radnika Elektrodistreibucije koji su došli na ispomoć iz svih delova Srbije – kaže prvi čovek opštine Drago Popadić.

U Prijepolju je pored ljudskih resursa dopremljen i agregat od 1 mw kao i više manjih agregata koji su bili instalirani širom opštine.

- Napomiljem da je sneg izazvao dosta problema ali blagovremenim delovanjem svih činilaca lokalne samouprave većina putnih pravaca je trenutno prohodna – zaključio je Popadić.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!
Fudbal

Bila jednom jedna liga. Kakva liga? Strašna liga!

Sezona u evropskim klupskim takmičenjima ulazi u samu završnicu. Odigrani su svi revanš mečevi četvrtfinala u Ligi šampiona, Ligi Evrope i Ligi konferencija i poznati su svi polufinalni parovi. Ono što odmah privlači pažnju jeste da engleska Premijer liga u završnici kontinentalnih takmičenja ima samo jednog predstavnika! Iako važi za ligu u kojoj se igra najbolji fudbal, Englezi su ove sezone doživeli debakl! Postavlja se pitanje, da li je to samo izolovan incident ili nagoveštaj da u evropskom klupskom fudbalu duvaju neki novi vetrovi?

19.04.2024

13:44

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set