• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer/rina.rs

06.03.2023

15:35

"STOČARSTVO JE NAJZAHTEVNIJI OBLIK POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE!" Ministar trgovine najavio pomoć ovoj grani poljoprivrede

Informer

Vesti

"STOČARSTVO JE NAJZAHTEVNIJI OBLIK POLJOPRIVREDNE PROIZVODNJE!" Ministar trgovine najavio pomoć ovoj grani poljoprivrede

Podeli vest

Ministar trgovine Tomislav Momirović je danas u opštini Sjenica posetio mlekaru “Beni Komerc”, kao i gazdinstvo, u selu Bioc, koje se porodično bavi uzgojem ovaca dugi niz godina i tom prilikom najavio nastavak pomoći Vlade Republike Srbije.

Danas u opštini Sjenica u poseti je bio ministar trgovine Tomislav Momirović usled koje je obišao mlekaru “Beni Komerc”, kao i gazdinstvo koje se porodično bavi uzgojem ovaca dugi niz godina.

- Važno je da maloprodajni lanci budu platforma za jačanje domaće prehrambene industrije i zato je potrebno da na što kvalitetniji način povežemo maloprodajne lance sa prerađivačima i primarnim proizvođačima- izjavio je ministar Momirović.

Foto: Ministarstvograđevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Ministar trgovine Tomislav Momirović

Ministar je istakao važnost stočarstva kao poljoprivredne grane i najavio nastavak pomoći države u ovoj oblasti.

- Stočarstvo je najzahtevniji oblik poljoprivredne proizvodnje, a Vlada Republike Srbije će nastaviti da dodatno pomaže kako bi još više podstakli ovu granu poljoprivrede. Za sve one ljude koje se bave stočarstvom, država zajedno sa maloprodajnim lancima mora da obezbedi plasman proizvoda na tržište. - objasnio je Momirović. 

Ministar trgovine je dodao da su značajno povećane i subvencije po grlu, povećana je premija za mleko, jer je cilj da ljudi ostanu u svom kraju kako bi širili svoju primarnu proizvodnju.

Predsednik opštine Sjenica Munib Mujagić ovom prilikom se zahvalio ministru Momiroviću na poseti i istakao da je saradnja sa resornim ministarstvom od izuzetnog značaja kako bi se na najbolji i direktan način plasirali proizvodi na tržište.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set