• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. N. B.N

09.03.2023

19:50

INFORMER NA MESTU CURENJA GASA U BEČEJU! Intervencija u toku, nema opasnosti po građane (FOTO, VIDEO)

N. Bilić

Vesti

INFORMER NA MESTU CURENJA GASA U BEČEJU! Intervencija u toku, nema opasnosti po građane (FOTO, VIDEO)

Podeli vest

Reporter Informera na mestu curenja gasa u Ulici Nikole Tesle u Bečeju, zatekao je na terenu radnike i vatrogasce NIS-a, kao i pripadnike profesionalne Vatrogasne brigade iz Bečeja, ali i lokalnog DVD-a.

Ugao Ulica Nikole Tesle i Republikanske je zatvoren i sve je ograđeno trakama, a obezbeđenje zabranjuje pristup licu mesta. Veliki kranovi i teška mašinerija NIS-a je na terenu i radi se na uklanjanju posledica.

U priči sa meštanima, kažu da nijednog momenta nije bilo panike, a neki od njih čak nisu ni znali šta se dogodilo, niko od njih nije hteo pred kamere.

Foto: N. Bilić

Jedna starija gospođa rekla nam je, da je saznala za sve, tek kada joj je ćerka rekla da deca ne idu u školu i da je taj deo ulice evakuisan.

Kako saznajemo na licu mesta, nekoliko stanara iz okolnih kuća je radi predostrožnosti evakuisano, ali nema opasnosti po zdravlje ljudi. Radnici koje smo zatekli na mestu havarije, rekli su nam da nisu nadležni da daju izjave.

Komšija koji živi svega nekoliko kuća od mesta incidenta, kaže da je sinoć došao sa puta, ali da ga niko nije obavestio da postoji neka vrsta opasnosti od udisanja gasa ili od eksplozije.

Obližnja škola i vrtić danas ne rade, zbog sanacije havarije, ali nam nije precizirano da li će i sutra biti bez nastave i do kada će radovi na uklanjanju havarije trajati.

Niko od meštana koji žive u blizini ne plaši se i ne nosi maske, iako se na nekim delovima ulice oseća miris gasa. Nedaleko od mesta gde je došlo do havarije, nalazi se I žuti znak koji upozorava da tuda prolazi gasovod.

Foto: N. Bilić

Iz PU Novi Sad su nam potvrdili da se incident dogodio, ali za sada nema detalja, a nadležna je opština i njen štab za vanredne situacije.

Podsetimo, saobraćajna nezgoda koja se pre dva dana dogodila u Bečeju izazvala je curenje gasa iz arteškog bunara u delu koji meštani zovu Donji grad, na uglu ulica Republikanske i Nikole Tesle.

Vinovnik nezgode koja je pomerila statiku cevi je pobegao sa lica mesta. Na sreću, koncentracija gasa nije velika i ne predstavlja opasnost po zdravlje ljudi, ali je iz predostrožnosti evakuisano desetak građana koji žive u blizini, a škola i vrtić su zatvoreni.

Foto: N. Bilić

Stari arteški bunar iz kojeg curi gas vodonik sulfat-metan-ugljen dioksid odavno nije u upotrebi. Curenje štetnog gasa osetilo se u sredu oko 22 sata, a Štab za vanredne situacije Bečeja uveo je vanrednu situaciju u delu mesta Donji grad, gde se nalaze osnovna škola i vrtić. Đaci ne pohađaju nastavu, dok su mališani raspoređeni u druga zabavišta. Bunar saniraju radnici NIS-a, a mesto havarije je ograđeno i obezbeđeno.

- Curenje gasa izazvala je saobraćajna nezgoda koja se dogodila pre dva dana, kada je vozač udario u bunar. On je pobegao sa mesta nezgode. Posle dva dana gas je počeo da curi. I meštani koji žive malo dalje od havarije napuštaju kuće. Lovo je stari bunar koji nije odavno u upotrebi - kaže jedna meštanka Bečeja za Informer i dodaje:

- Ne verujem da postoji snimak te nezgode, jer u tom delu ne postoje kamere. U Bečeju je tek sad postavljanje kamera na ulicama.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge
Društvo

Oglasio se PIO fond: Saopštio važnu vest za penzionere, tiče se jedne besplatne usluge

Međunarodni dani razgovora s Austrijom, na kojima će savetodavci iz austrijskog Zavoda za penzijsko osiguranje i Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Srbije pružiti pravnu pomoć ljudima koji ostvaruju prava iz penzijskog i invalidskog osiguranja primenom sporazuma iz oblasti socijalnog osiguranja zaključenog između naše zemlje i Austrije, biće održani sledeće nedelje.

20.04.2024

13:36

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!
Fudbal

Čović otkrio sve o Panteru! Evo zašto nije ostao u Zvezdi!

Kod nas je Kevin Panter igrao za 160.000 dolara, doveo ga je Šakota. Odradio je fantastičan posao, a onda je došao i rekao: 'Voleo bih da ostanem u Crvenoj zvezdi, ali imam veću ponudu, otkrio je Nebojša Čović, prvi čovek kluba sa Malog Kalemegdana.

20.04.2024

13:47

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set