• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: G.R.

09.03.2023

21:12

PRVI ČOVEK BOGATIĆA O KRAĐI BISTE HEROJA SA KOŠARA: Bezdušnici oskrnavili uspomenu na našeg Srđana, OTKRITI I KAZNITI KRIVCE!

G.R.

Vesti

PRVI ČOVEK BOGATIĆA O KRAĐI BISTE HEROJA SA KOŠARA: Bezdušnici oskrnavili uspomenu na našeg Srđana, OTKRITI I KAZNITI KRIVCE!

Podeli vest

Posle saznanja da je sa groblja u mestu Banovo Polje ukradena bista Srđana Stančetića, heroja sa Košara, danas se oglasio predsednik opštine Bogatić Milan Damnjanović.

Osuđujući skrnavljenje uspomene na mladića koji je kao pripadnik 63. padobranske brigade u sukobu sa šiptarskim teroristima 1998. godine hrabro za domovinu položio život u 24. godini, Damnjanović je javno zatražio da se otkriju krivci i motivi ovog vandalskog čina koji je zgrozio javnost.

- Bezdušnici su oskrnavili uspomenu na našeg Srđana, a izvršenje ovog krivičnog dela zaslužuje hitnu reakciju svih nadležnih subjekata i izricanje adekvatne kazne za počinioce u skladu sa zakonom. Na taj način šalјemo jasan signal o nedopustivosti takvog ponašanja u našem društvu i nultoj toleranciji na nasilјe.

Besprizorne slike skrnavlјenja zaslužuju osudu i gnušanje, a scene koje pokazuju nehumanost i mržnju ne želimo da gledamo u našoj lokalnoj zajednici - rekao je Damnjanović i izrazio uverenje da će pripadnici policijske stanice u Bogatiću rasvetliti ovo sramno nedelo, a počinioci dobiti zasluženu kaznu u skladu sa zakonom.

Foto: G.R.

 

Prvi građanin opštine Bogatić je dodao kako zbog pojave krađe bista i spomenika postoji očigledna potreba odgovarajućeg nadgledanja lokaliteta u cilјu sprečavanja ovakvih i sličnih slučajeva, kao i unapređenje saradnje svih relevantnih institucija i najavio da će lokalna samouprava u skladu sa tim preduzeti adekvatne poteze.

- Takođe, neophodno je da radimo i na podizanju svesti građana o štetnosti i posledicama ovakvih postupaka, te iskreno verujem da dobri duh Bogatića niko neće moći da ukalja i da ovakve gnusne radnje svakako ne smeju biti deo naše svakodnevnice - dodao je Damnjanović.

Predsednik opštine Bogatić je u ime lokalne samouprave izrazio zahvalnost vlasnicima Umetničke livnice Jeremić na plemenitom gestu da u svojoj livnici izrade novu bistu i poklone je porodici Srđana Stančetića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
dm1

pre 1 godinu

Romi sa kosova...sve zivo pokraše ...primer pruga BG NS kablove i uhapšeni ...

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set