• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf.rs

23.03.2023

09:38 >> 09:22

OČEKUJE NAS TOPAO DAN!  Danas pretežno sunčano i toplo, temperatura do 22 stepena

Vesti

OČEKUJE NAS TOPAO DAN! Danas pretežno sunčano i toplo, temperatura do 22 stepena

Podeli vest

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i toplo. Najniža temperatura od 1 do 9, najviša dnevna od 16 do 22 stepena.

Proleće je i kalendarski počelo, a ovih dana vreme je u skladu sa kalendarom. Ipak, do kraja marta očekuju se veće oscilacije vremena.

U četvrtak i petak u Srbiji će biti sunčano i veoma toplo za ovo doba godine, naročito u petak. Ipak, jutra će biti sveža, u dolinama i kotlinama sa maglom, a na jugu Srbije biće uslova čak i za slab mraz.

U svim delovima Srbije nas očekuje pretežno sunčano i toplo vreme. 
Najniža temperatura od 1 do 9, najviša dnevna od 16 do 22 stepena.

Foto: printskrin RHMZ

Vremenska prognoza po gradovima Srbije

Maksimalna temperatura u četvrtak će biti od 18 do 24 stepena, u Beogradu do 22, a petak će biti najtopliji dan u martu i maksimalna temperatura biće ponegde i do 25 stepeni. Nešto hladnije biće samo u Negotinskoj Krajini.

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Osim visokih temperatura, četvrtak i petak doneće povišene vrednosti još jednog parametara. S obzirom na to da smo već zakoračili u proleće, položaji sunca biće takvi da ćemo u mescima pred nama u vreme sunčanog vremena imati i visoke vrednosti UV zračenja.

Dakle, u četvrtak i petak vrednosti UV zračenja u većem delu Srbije biće umerene, a na jugu i jugozapadu Srbije i na planinama i visoke, pa u periodu oko podneva ne treba se direktno izlagati suncu duže od tridesetak minuta.

Tokom vikenda preko severa Evrope premeštaće se ciklon, a u sklopu njega i hladni front. Hladni front doneće Srbiji u subotu sa severozapada prolazno naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, uz veoma jak severozapadni vetar. Drugog dana vikenda očekuje suvo, a biće i sunčanih intervala.

Foto: Tanjug

Tokom vikenda biće malo svežije, ali i dalje toplo za ovo doba godine. Maksimalna temperatura biće do 20 stepeni. U nedelju se očekuje i osetniji pad vazdušnog pritiska i jačanje južnog vetra, a to će biti uvod u znatno jače pogoršanje vremena u ponedeljak. Očekuje se formiranje snažnog ciklona iznad Jadranskog mora i on će se u ponedeljak premeštati preko našeg područja.

Ovaj ciklon doneće Srbiji u ponedeljak jače naoblačenje i zahlađenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Pri prodoru hladnog fronta očekuje se osetniji pad temperature, a vetar će biti u skretanju na veoma jak severozapadni, a kratkotrajno će imati i olujne udare. Maksimalna temperatura biće od 10 stepeni na severozapadu do 18 stepeni na jugoistoku Srbije, u Beogradu do 15.

Foto: Beta/Miloš Miškov

U toku večeri i noći centar ciklona odmaći će malo istočnije, pa će se Srbija naći u njegovom zadnjem delu, uz prodor veoma hladne vazdušne mase sa severa. U utorak će u Srbiji biti oblačno i veoma hladno sa kišom, na planinama sa snegom. Duvaće veoma jak severozapadni vetar, a maksimalna temperatura biće znatno ispod normale i kretaće se od 4 do 10 stepeni, a na planinama će biti ispod nula stepeni.

Prema trenutnim prognozama, postoji mogućnost za susnežicu i vlažan sneg bude čak ponegde i u nižim predelima, pre svega na zapadu i na jugu Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Bratski zagrljaj dvojice ministara! Momirović: Dragi naši prijatelji dobrodošli u Beograd i Srbiju! (VIDEO)
Politika

Bratski zagrljaj dvojice ministara! Momirović: Dragi naši prijatelji dobrodošli u Beograd i Srbiju! (VIDEO)

Danas je u sklopu doceka kineske državne delegacije na beogradskom aerodromu koju čine ministri i predstavnici kineskih institucija, ministar trgovine Tomislav Momirovic docekao i ministra trgovine NR Kine Vang Ventaoa, sa kojim je u proteklih godinu dana održao niz sastanaka tokom procesa pregovaranja koje je dovelo do potpisivanja Sporazuma o slobodnoj trgovini izmedju Kine i Srbije.

07.05.2024

16:17

Vesić jasan: Saradnja Srbije i Kine korisna za obe zemlje, radićemo na dva nova projekta
Politika

Vesić jasan: Saradnja Srbije i Kine korisna za obe zemlje, radićemo na dva nova projekta

Saradnja sa Kinom je dobra za Srbiju i razvoj naše infrastrukture, ali je korisna i za kineske kompanije jer im se na taj način otvara evropsko tržište, izjavio je danas ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da sa kineskim kompanijama sarađujemo na osam projekata u oblasti drumske infrastrukture, kao i da postoje dva nova potencijalna projekta koja će se raditi.

07.05.2024

14:58

TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu!
Live TV

Evo kakva simbolika se krije u datumu posete kineskog predsednika Srbiji! Ugovori i sporazumi koje donosi Si Điping unaprediće srpsku privredu!

Vest dana je dolazak kineskog predsednika u Beograd. On će posetiti Francusku, Mađarsku i Srbiju. Zapadnim medijima najinteresantnija je njegova poseta Srbiji. Za osam godina ovo je njegova druga poseta našoj zemlji. Na današnji dan bombardovana je kineska ambasada u Beogradu, tako da ova poseta ima određenu simboliku i nimalo nije slučajno što je baš ovaj dan izabran. Na ovu temu u emisiji "Info dan" govorio je Ibro Ibrahimović, član GO SPS i advokat Pavle Staničić.

07.05.2024

16:29

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set