• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

25.03.2023

07:20

"BABA MARTA" NAM OD PONEDELJKA DONOSI SNEG?! Zaboravite sunčano i toplo vreme, spremite se za drastičan pad temperature

beta

Vesti

"BABA MARTA" NAM OD PONEDELJKA DONOSI SNEG?! Zaboravite sunčano i toplo vreme, spremite se za drastičan pad temperature

Podeli vest

Krajem sledeće radne nedelje očekuje se kratko, prolazno otopljenje sa temperaturama do 20 stepeni, najavio je meteorolog Ivan Ristić.

Prethodni period je obeležilo sunčano i toplo vreme sa temperaturama iznad proseka za ovaj period godine, ali se od ponedeljka očekuje drastično zahlađenje sa temperaturama nižim za 20 stepeni od trenutnih. Da se prevrtljivi mart ne šali, govori i prognoza prema kojoj će doći i do snežnih padavina. Danas se očekuje naoblačenje s kišom uz manji pad temperature sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. U nedelju pretežno sunčano i toplo, ali se posle podne najavljuje naoblačenje.

Minimalna dnevna temperatura iznosiće šest stepeni, a maksimalna 20.

Meteorolog Ivan Ristić kaže za Informer da će sledeća nedelja biti u znaku velikog zahlađenja i da se može očekivati sneg u nekim predelima.

- U ponedeljak sledi osetno zahlađenje i pad temperature. Duvaće jak severozapadni vetar, koji će u Vojvodini i na istoku zemlje biti olujne jačine. Popodnevni časovi donose pljuskove sa grmljavinom, a temperatura će biti od sedam do 12 stepeni - rekao je meteorolog i dodao:

Foto: beta

Očekuje se pad temperature...

- Pojedini proračuni su nam dali zaključak da će kiša preći u sneg na planinama oko i iznad 800 metara nadmorske visine, dok se u nizijama očekuje pojava prizemnih mrazeva.

Prognoza za narednih pet dana

Dan min. temp. maks. temp.
subota 7 15 mogući pljuskovi
nedelja 6 20 promenljivo oblačno
ponedeljak 7 12 pljusak i grmljavina
utorak 2 6 promenljivo oblačno
sreda -1 10 malo i umereno oblačno

Naleti kiše i susnežice nastaviće se i u utorak. Vetar će početi da slabi, dok će se temperature kretati od minimalnih dva stepena, pa do maksimalnih šest. U sredu i četvrtak biće suvo i hladno vreme, a očekuje se pojava jutarnjih mrazeva koji će biti jačeg intenziteta.

- Krajem sledeće radne nedelje očekuje se kratko, prolazno otopljenje sa temperaturama do 20 stepeni. Od 2. aprila moguće je novo pogoršanje vremena. Jake padavine, vetar i snažno zahlađenje obeležiće početak aprila - objašnjava Ristić i ističe da će nestabilno vreme na teritoriji Srbije potrajati sve do sredine prve dekade meseca.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
marija

pre 1 godinu

Ovo jedan divan konkurs, koji ce nam prikazati kakvu lepu zemlju imamo.

marija

pre 1 godinu

Treba vise da cenimo ovakve prizore. Ovo je jedino vredno svega.

miki

pre 1 godinu

Srbija nasa najlepsa. Prelep prikaz jednog predela.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set