• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

03.04.2023

18:21

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE! Meteorolog najavio rekordnu količinu padavina, jako ZAHLAĐENJE i OLUJNI VETAR, evo kada se očekuje smirivanje vremena

beta

Vesti

PROGNOZA ZA NAREDNE DANE! Meteorolog najavio rekordnu količinu padavina, jako ZAHLAĐENJE i OLUJNI VETAR, evo kada se očekuje smirivanje vremena

Podeli vest

Meteorolog Marko Čubrilo objavio je vremensku prognozu za naredne dane i najavio neobično hladno vreme uz snežne padavine.

U utorak tokom dana padavinska zona bi trebala zahvatiti najveći deo Srbije (osim možda krajnjeg severozapada Vojvodine), delova istočne i središnje BiH i delova istočne Hrvatske kao i celu Crnu Goru. U predelima Srbije južno do Save i Dunava treba očekivati vrlo obilne padavine, a kako će uslediti dalje zahlađenje to će uglavnom biti sneg.

Na planinama Srbije i Crne Gore treba očekivati od 15 cm do 35 cm snega, lokalno i malo više od toga, dok bi u nizijskom delu Srbije, posebno južno do Save i Dunava do srede uveče moglo da se akumulira i oko 10-15 cm snega, što bi za veliki deo ovog prostora bile rekordne snežne padavine za april, napisao je Čubrilo i dodao:

Nešto manje snega se očekuje nad južnim i jugoistočnim delovima Vojvodine, uglavnom od 2 cm do 6 cm, dok se najmanje snega ili bez njega očekuje nad severozapadom Vojvodine gde će padavine biti slabe, kao i nad krajnjim istokom Srbije, gde će povremeno biti i kiše. U planinskom delu istočne i središnje BiH od 5 cm do 15 cm snega, a na istoku Hrvatske od 0 do 2 cm - poručio je Čubrilo. 

Mogući olujni udari vetra

U ponedeljak i utorak duvaće jak, na udare i olujni severni vetar i olujna bura duž Jadrana dok će u sredu vetar polako oslabiti. Maksimumi će se u ponedeljak kretati od +6 do +15, ali će uveče biti u osetnijem padu, dok bi se u naredna dva dana kretali do 0 do +4 stepena Celzijusa nad većim delom regiona.

- U noći ka četvrtku zbog delimičnog razvedravanja postoji velika opasnost od pojave kasnog mraza, koji bi u predelima gde bude snega na tlu mogao biti i vrlo jak za ovaj deo godine, oko -6 stepeni Celzijusa – napisao je Čubrilo na Fejsbuku.

Jako zahlađenje

U drugom delu nedelje malo toplije ali i dalje relativno hladno za ovaj deo godine uz povremene padavine, posebno za dolazeći vikend. Preko 800 nadmorske visine će i dalje biti uslova za sneg. Dnevni maksimum od +6 do +12 stepeni Celzijusa - prognozirao je Čubrilo. 

Neko otopljenje je moguće tek posle 14. aprila, ali to je još jako dalek period.

- Pred nama je neobično jako zahlađenje koje će nam doneti snežne padavine i u nizije regiona i u mnogi delovima Srbije ovo će biti rekordno visoke akumulacije za april. Smirivanje vremena u drugom delu nedelje – zaključio je Čubrilo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set