• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M.L.

06.04.2023

10:40

MEŠTANI SELA OKO TOPOLE IMAJU VELIKE MUKE! Ovoliki sneg nije pao ni usred zime, uništio i voće i plastenike (FOTO)

printscreen

Vesti

MEŠTANI SELA OKO TOPOLE IMAJU VELIKE MUKE! Ovoliki sneg nije pao ni usred zime, uništio i voće i plastenike (FOTO)

Podeli vest

Meštani Topole muku muče sa snegom koji je na pojedinim lokalitetima dostigao visinu i od 50 centimetara, a najveći problem imaju sa plastenicima koje je vlažni sneg oštetio.

- Bože sačuvaj, dal je još negde padao ili samo kod mene, ovoliki sneg nije pao ni u sred zime kad mu je vreme a pade sada u aprilu kad smo trebali da kosimo travu po dvorištu. Prethodnih dana bilo je dvadeset u plusu, za noć su stigli oblaci i do jutra sve je bilo pod snegom. Plastenici koji su na mom imanju skoro pa su zatrpani, vlažan sneg je oštetio lukove na više mesta a ima štete i na foliji, tako da nas čeka veliki rad narednih dana da sve to saniramo i da očistimo ovaj sneg, samo molimo Boga da ne bude većeg mraza, sve ostalo će se srediti- kaže Mile Radosavljević, voćar iz okoline Topole.

Ovaj voćar na svom imanju uzgaja jagodu u zaštićenim uslovima i ističe da zbog niskih temperatura berba će kasniti.

Pored voćara oštećenja su pretrpeli i proizvođači rasada i jedino čemu se nadaju ovih dana to je da temperature ne pređu drugi stepen ispod nule.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set