• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.04.2023

17:52

NOVI CIKLON SE NADVIJA NAD SRBIJOM! Meteorolog Čubrilo objavio prognozu do kraja aprila i NEĆE VAM SE DOPASTI - proleće je odloženo!

Vesti

NOVI CIKLON SE NADVIJA NAD SRBIJOM! Meteorolog Čubrilo objavio prognozu do kraja aprila i NEĆE VAM SE DOPASTI - proleće je odloženo!

Podeli vest

Dolazi nam naoblačenje, kiša, pljuskovi i sneg u višim planinama, najavio je Marko Čubrilo u najnovijoj vremenskoj prognozi.

- Pod uticajem novog ciklona u subotu i nedelju posle podne, koji bi se mogao zadržati do drugog dela sledeće sedmice, moguće su i obilnije padavine, posebno lokalno. Dolazi nam naoblačenje, kiša, pljuskovi i sneg u višim planinama - najavio je Marko Čubrilo u najnovijoj vremenskoj prognozi. Čubrilo poručuje da je kraće otopljenje moguće oko 24. aprila, ali za sada dugoročan signal sve do kraja meseca favorizuje sveže i nestabilno vreme. 

Foto: Tanjug/Vladimir Sporčić

Prema njegovim proračunima danas se očekuje prolazno prolepšanje vremena te bi uz dosta sunca samo ponegde uglavnom u planinskom delu regiona bilo prolaznog pljuska. Vetar bi se ponovo okrenuo na južni smer te bi maksimumi bili u porastu i trebali bi se kretati od +9 do +17 stepeni Celzijusa, piše Blic.

U nedelju će se ka nama širiti uticaj novog ciklona čiji će se centar iz središnje Italije premeštati ka Jonskom moru. Nad zapadnim delom regiona biće pretežno oblačno i svežije, dok će nad istočnim i severnim predelima prvi deo dana još imati dosta sunca, ali se i tamo posle podne očekuje povremena kiša ili pljusak. Dnevni maksimumi nedelju od oko +7 na zapadu do oko +16 na istoku regiona.

Foto: Informer

Marko Čubrilo, meteorolog

Od ponedeljka do četvrtka pod uticajem sporopokretnog ciklona biće pretežno oblačno i realtivno sveže uz čestu pojavu kiše i pljuskova, dok bi u predelima preko 900 metara nadmorske visine bilo susnežice i snega. Vetar će se okrenuti na istočni i severoistočni, a zatim na severozapadni smer. Marko Čubrilo objašnjava da proračuni modela još uvek variraju po pitanju očekivanih akumulacija, ali je konkretnija, prolećna, kiša izgledna nad većim delom regiona i do narednog četvrtka bi padavinski totali, uključujući i sutrašnju kišu, često bili i do oko 40mm taloga.

Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Za par dana će se znati tačan padavinski potencijal tog ciklona, ali u ovom momentu ima oblasti gde modeli imaju i preko 100mm taloga. Maksimumi će biti uglavnom oko ili malo ispod proseka i trebali bi se kretati od +7 do +14 stepeni Celzijusa.

- Oko narednog četvrtka verovatno sledi prestanak padavina uz smanjenje oblačnosti i oko 24. aprila bi moglo biti malo toplije i sunčanije. Međutim dugoročno gledano, posle 24. aprila stoji signal za nov period relativno svežeg i kišovitog vremena. Kako je to jako udaljen termin promena će verovatno biti - zaključuje meteorolog Čubrilo.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set