• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V.J.

17.04.2023

12:14

ULICA VASKRŠNJE RADOSTI PUNA POSETILACA! Maskote sa likovima crtaća  najveće iznenađenje za mališane Zaječara -  Oragnizovana i tradicionalna tucijada (FOTO/VIDEO)

V.J.

Vesti

ULICA VASKRŠNJE RADOSTI PUNA POSETILACA! Maskote sa likovima crtaća najveće iznenađenje za mališane Zaječara - Oragnizovana i tradicionalna tucijada (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Obeležavanje najvećeg hrišćanskog praznika Vaskrsa u Zaječaru organizovano je na najveseliji mogući način u ulici "Vaskršnje radosti".

U ulici Timočke bune u okviru Manifestacije "Ulica Vaskršnje radosti" posetioci su uživali u punim štandovima Vaskršnjeg bazara, dok se više od 200 najmlađih nadmetalo u desetoj jubilarnoj Tucijadi jajima u crkvenoj porti Timočke Eparhije.

- Ove godine pobedio sam u tucijadi, jer je sreća bila na mojoj strani. Svi takmičari dobili su iz crkve numerisana šarena jaja tako da nije bilo varanja. Pobedio sam i ovaj moj trofej će imati posebno mesto u mojoj sobi do naredne godine - kaže za Informer ovogodišnji pobednik Željko Miletić(14) iz Zaječara.

Foto: V.J.

Pobedničko jaje

Episkop Timočki obratio se prisutnima i istakao značaj poslavljanja najvećeg hrišćanskog praznika. 

- Ovo je postalo tradicija, ne u smislu Tucijade i Manifestacije "Ulica Vaskršnje radosti" jer su to prateći sadržaji centra naše vere, već u smislu crkve, Vaskrsenja Hristovog, pobeda Hristova nad smrću, život večni koji se daruje svakome čoveku, ali ne nameće se nikome. Iz te Vaskršnje radosti, crkva i svi vernici uživali su u današnjem danu i prazniku Vaskrsu koji je uz ovo dobio još jednu širu dimenziju i tako postao praznik nad praznicima  - istakao je Episkop Timočki, gospodin Ilarion.

Kroz Ulicu Vaskršnje radosti u gradu na Timoku za Vaskrs prošao je veliki broj ljudi. Prepuni štandovi đakonijama domaće radinosti nisu nikoga ostavljali ravnodušnim. Uživalo se u slatkišima, šarenim uskršnjim jajima, a mališani su provodili dan uz bogat kulturno-umetnički program upotpunjen maskotama i ljubimcima iz omiljenih crtanih filmova.

-Ovo je naša zajednička manifestacija na koju smo jako ponosni , jer ovoliki broj posetilaca do sada nije viđen u Zaječaru baš za Vaskrs , praznik koji okuplja porodicu za prazničnom trpezom. Mi smo uspeli za trenutak da ih odvojimo malo i time im pokažemo da je naša Manifestacija takođe prava Vaskršnja radost. Bogata ponuda na štandovima, bogat kulturno-zabavni program , Tucijada u porti Eparhije Timočke je sve u znaku radosti i sreće - zaključila je Dragana Bogić Rajković ispred Turističke organizacije Zaječara .




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!
Live TV

Demoralizovali su Evroviziju, a sad hoće da "preuzmu" i Olimpijske igre! Grad svetlosti postao je grad tame!

Sinoć su otvorene Olimpijske igre u Parizu. Spektakl prilikom otvaranja izazvao je burne reakcije. Da li je ono bila promocija jednakosti kako tvrde organizatori, ili nešto drugo? Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su gosti emisije "Rat uživo", Dragoslav Rabrenović ispred Instituta ta nacionalnu strategiju i stručnjak za strategijski menadžment.

27.07.2024

22:05

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)
Live TV

SAD planira nove poteze! Ne piše nam se dobro! Stiže novi američki izaslanik na Balkan? (VIDEO)

Amerika je rešila da nam za svog novog izaslanika pošalje čoveka koji ukupno ima tri slike na internetu. To je čovek koji je organizovao Majdan. Ne pište nam se dobro. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Ivan Miletić. Novinar i ratni reporter Igor Damjanović uključio se uživo u program i komenarisao je ovu temu.

27.07.2024

19:43

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika  Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)
Podkast

London radi na uništavanju Srbije i pravoslavlja, a krajnji cilj je šokantan! Politika Sarajeva, Zagreba i Podgorice diktirana je iz jednog centra! (VIDEO)

"Slobodna Bosna" danima vodi kampanju protiv Srbije i predsednika Vučića. Ipak, najgori su domaći izdajnici koji podržavaju medije iz Bosne, ali i Crne Gore i Hrvatske; a svi imaju jedan cilj: da vide uništenu Srbiju. Na ovu temu u "Info danu" govorili su član GO SNS Branislav Ivković i novinar Darko Zlojutro.

27.07.2024

17:00

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)
Live TV

Pitanje koje je podelilo Srbe: Kućni ljubimci u kafićima, da ili ne? (VIDEO)

Tema Vikend info jutra bila je pitanje koje je kopka gledaoce, ali i goste u studiju, a to je da li psi, generalno životinje, smeju da obitavaju u kafićima i restoranima i da li je opravdano naplaćivanje njihovog boravka u objektu. O tome su polemisali Aleksandar Gavrić iz organizacije Animal Rescue Srbija, modni fotograf Dejan Milićević, Ivan Gavrilović, pevač i veterinar Srećko Radojičić.

27.07.2024

13:17

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set