• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Rina.rs

23.04.2023

15:57

FENOMEN U SRCU ŠUMADIJE! Ovca Belka na svet donela čak pet jagnjadi - Ovako nešto ne pamte ni najstariji meštani (FOTO)

printscreen

Vesti

FENOMEN U SRCU ŠUMADIJE! Ovca Belka na svet donela čak pet jagnjadi - Ovako nešto ne pamte ni najstariji meštani (FOTO)

Podeli vest

Ovca Belka iznenadila je mnoge u selu Ljuljaci jer je rodila čak pet jagnjadi što iznenadilo njenog domaćina Milisava Markovića.

Pravi berićet ovog proleća doživeo je domaćin Milisav iz šumadijskog sela Ljuljaci. Njegovo stado ovaca za samo nekoliko dana uvećelo se čak tri puta, jer su umesto uobičajenih jednog ili dva jagnjeta njegove ovce na svet donele u jednom naletu donele mnogo više mladunaca.

Ovca Belka je ojagnjila petoro, Rumenka i Pramenka po četvoro, a ostale po troje i tako je Milisav od sedam ovaca dobio 21 jagnje.

- Samo jedna je ojagnjila jedno a sve ostale su po više i svi su hvala Bogu dobro. Milka je ojagnjila četvoro i svi ženski, a Belka moj ponos i ovca za primer ojagnjila mi petoro i to je ja mislim po prvi put na ovim prostorima. Supruga i ja smo bili babice, prihvatali smo jagnjad i sušili, kad je počela da se jagnji nikako da završi, jagnjad samo ispadaju. Troje hranimo na flašicu a dvoje hrani Belka i daće dragi Bog da sve bude dobro i da ih zajednički odnegujemo - kaže Milisav Marković zvani Mido iz Ljuljaka.

Ovaj stočar ne krije oduševljenje i ponos, njegovo stado o kojem danonoćno brine sa puno ljubavi, vratilo mu je višestruko za svu njegovu dobrotu i trud.

- Ovan je sjenički nabavio sam ga iz komšiluka i eto u mom stadu je ostavio najviše potomaka. Smatram da je i ishrana ovaca bila od velikog značaja jer ih ja hranim lucerkom i dajem im ovas obavezno da nemaju pantljičare, za jagnjiće kupujem i koncentrat. Krmača mi oprasila dvoje a ovca ojagnjila petoro pa to nema nigde - ističe Milisav.

I nema sumnje da su Belka, Rumenka i Pramenka postale šampionke Gruže i da će se u ovom kraju a i šire još dugo pričati o Midovom stadu  jer ni najstariji meštani iz Gružanskih sela ovakav reproduktivni fenomen ne pamte.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Arandjel

pre 11 meseci

Ovca se ne poradja i nije rodila 5 jagnjadi. Ovca se jagnji, koza se jari, kobila se ždrijebi, krava se teli, krmača se prasi, keruša se koti itd. itd.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije
Politika

Sandra Božić čestitala Dan Vojske Srbije

Predsednica Odbora za odbranu i unutrašnje poslove Sandra Božić čestitala je danas svim pripadnicima Vojske Srbije 23. april, Dan Vojske Srbije, ističući da Srbija temeljno razvija svoju vojsku kako bi bila sposobna da odgovori na sve izazove.

23.04.2024

12:46

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set