• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.04.2023

20:30

DRUGA STRANA PRIČE! Oglasio se muškarac koji je napao sveštenika u Ripnju: Pričao je da je za mene zoološki vrt, a ne crkva jer sam CIGANIN!

printscreen

Vesti

DRUGA STRANA PRIČE! Oglasio se muškarac koji je napao sveštenika u Ripnju: Pričao je da je za mene zoološki vrt, a ne crkva jer sam CIGANIN!

Podeli vest

Sveštenik Srpske pravoslavne crkve napadnut je juče kada je na njega u dvorištu crkve u Ripnju nasrnuo muškarac M.K.

Prema rečima izvora upoznatog sa slučajem, M.K. je prvo verbalno, a onda i fizički napao sveštenika dobacujući mu pogrdne reči.

Redakcija Informera je danas stupila u kontakt sa osumnjičenim za napad na svešteno lice i M.K. tvrdi da ga je sveštenik vređao i ponižavao. 

- Kad god sam došao u crkvu, sveštenik mi je dobacivao. Pričao da je za mene zoološki vrt, a ne crkva jer sam Ciganin. Došao je posle nekog vremena kod mene kući i pitao moju ženu odakle pare nama za kuću kada smo Romi - počinje svoju ispovest za Informer. 

Kako M.K. ističe, on je tog dana kada se napad desio kosio travu u dvorištu crkve na poziv drugog sveštenika. 

- Mene je zvao sveštenik Milan da pokosim portu jer je velika trava, a to radim već 15 godina unazad. Došao je sveštenik V-D. i dobacivao mi sve i svašta iz kola. Ja ga nisam slušao sve dok nije počeo decu da mi vređa. Rekao sam mu da mi decu ne uzima u usta. Izašao je iz kola i rekao mi: "Neću da mi Cigani zavode red u porti, j****u ti ja mater" - kaže nam on. 

M.K. nam je rekao da je bilo svedoka i da su svi videli i čuli šta je prethodilo napadu na svešteno lice, te istakao da samo želi mir i da može da ode u crkvu. 

- Meni je majka umrla pre godinu dana i odmah sam mu udario jedan šamar, tu su bili i svedoci.  Čovek koji je kosio sa mnom, popadija i još jedan čovek na parkingu... Svi su videli da me je vređao. Rekao nam je da će nam biti to zadnje košenje. Svešteno lice treba da okreće ljude ka crkvi, a ne da ih vređa. Stalno je negativno komentarisao sve Rome, a ja hoću samo da idem u crkvu i da imam mir. To se desilo juče, on je dobio jedan šamar i za to je zvao hitnu -  zaključuje on za naš portal. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
rev

pre 1 godinu

kako su namazani...cim naprave neko sranje odmah se pozivaju na to da su vredjani na nacionalnoj osnovi. Sve su doneli isa zapada sto njima odgovara,,,

rev

pre 1 godinu

zaboravih...znaju i bolje...ti to nama jer smo gey-romi ....zastitili se duplo

istina

pre 1 godinu

to vam je laz sto ste objavili trebali ste da se raspitate sta se desava u toj crkvi pre nego sto ste pisali sve to ti ljudi se izivljavaju na tom svesteniku vise od 10 godina i vi ste se tome pridruzili pa srecno vam bilo

GGG

pre 1 godinu

Ako u ovu price ima i delic istine, svestenik je zasluzio da dobije dobre batine.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)
Live TV

Roditelji odgovaraju za nezakonita dela svoje maloletne dece! Nastavnica ranjena u "Ribnikaru" ima pravo na naknadu materijalne štete! (VIDEO)

Pred Višim sudom u Beogradu, u ponedeljak, održan je parnični postupak protiv tuženih Miljane i Vladimira Kecmanovića, roditelja maloletnog dečaka koji je 3. maja prošle godine počinio masakr u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru po tužbi ranjene nastavnice Tatjane Stevanović. Na ovu temu govorili su novinarka Informera Jelena Rafailović i advokat Dragoš Cukavac.

26.06.2024

13:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set