• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Istorijskizabavnik.rs

29.05.2023

21:35

VELIKANI BUNTOVNOG ŽIVOTA!  Kralj Aleksandar i druge ličnosti za koje nikada ne biste rekli da su IMALI TETOVAŽE

printscreen

Vesti

VELIKANI BUNTOVNOG ŽIVOTA! Kralj Aleksandar i druge ličnosti za koje nikada ne biste rekli da su IMALI TETOVAŽE

Podeli vest

Neke od najvećih istorijskih ličnosti imale su tetovaže skrivene na svom telu za koje mnogi ne znaju.

Tetovaže nisu samo za buntovnu omladinu i zatvorenike kako to stereotipi često propisuju. Neke od najvećih istorijskih ličnosti imale su ih skrivene na svom telu.

Teodor i Frenklin Ruzvelt

I 26. američki predsednik Teodor Ruzvelt i njegov rođak, 32. predsednik SAD Frenklin Ruzvelt imali su tetovažu porodičnog grba. Navodno, kod obojice se ona nalazila na grudima, pa ju je zapravo malo ljudi ikada videlo.

Vinston Čerčil

Slavni premijer Velike Britanije i čovek koji ju je uspešno proveo kroz rat protiv Hitlera imao je istetovirano sidro na podlaktici.

Foto: Tanjug/AP/Fotoilustracija

Car Nikolaj II

Tokom 1891. car Nikola II Romanov je putovao u diplomatsku posetu Japanu. Priča kaže da se odande vratio sa tetovažom zmaja na ruci. Tetovažu možete pogledati ovde.

Džordž Orvel

Pisac Džordž Orvel je imao istetovirane plave tačkice na zglobu. Navodno, to je bio znak bunta i Orvel ih je uradio dok je bio policajac u kolonijalnoj Burmi.

Kralj Aleksandar Karađorđević

Izgleda da ni naši vladari nisu bili imuni na ukrašavanje tela. Prvi jugoslovenski kralj Aleksandar Karađorđević imao je preko grudi istetoviranog krunisanog orla. Izgled ove ptice bio je sličan germanskim heraldičkim motivima sa pruskih plemićkih grbova. 

Foto: wikipedia

Kraljica Viktorija

Kraljica Viktorija je u istoriji ostala upamćena po svom konzervatizmu i strogoj spoljnoj politici. Ipak, u privatnom životu izgleda da uopšte nije bila takva, jer postoji priča da je imala istetoviranog tigra koji se bori sa pitonom.

Tomas Edison

Američki izumitelj Tomas Edison patentirao je "električnu olovku", pa je baš prigodno što je imao pet tačkica tetoviranih na podlaktici.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Georgije

pre 11 meseci

da vas jebo belgijski robovlasnik evropski zlocinac rasista i nacista kralj Leopold i izraelski robovlasnik zlocinac kralj solomon i da vas jebo rimskovatikanski imperijalista pedofil kralj Cezarije , i vama i vasoj satanistickoj kruni picka vam materina okupatorska parazitska robovlasnicka neradnicka kraljevska pedofilska nacisticka . Necete jos dugo , reptilijanska stoko.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)
Partizan

Hoće li Nađ biti trener Partizana i naredne sezone? (ANKETA)

Trener fudbalera Partizana Albert Nađ imenovan je pre dva dana za šefa stručnog štaba crno-belih i tom prilikom potpisao je ugovor na godinu i po dana. Međutim, to suštinski ne mora ništa da znači i od više faktora zavisi koliko će se Nađ zaista zadržati na poslu o kojem je sanjao.

01.05.2024

14:01

Specijalac, kriminalac i folk zvezda, a majstori s loptom!
Showtime

Specijalac, kriminalac i folk zvezda, a majstori s loptom!

Bio bih vojnik specijalnih jedinica da nisam postao profesionalni fudbaler, kaže štoper Genta Stefan Mitrović za Informer, dok napadač Ferencvaroša Aleksandar Pešić otkriva da je kao mali sanjao da drži mikrofon i puni hale, a ne da bude golgeter.

01.05.2024

09:38

Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)
Planeta

"Okončajte ovo odmah!" Haos u Americi! (FOTO, VIDEO)

Veliki broj njujorških policajaca ušao je u utorak uveče na Univerzitet Kolumbija i priveo oko 50 propalestinskih demonstranata, nekoliko sati nakon što je gradonačelnik Njujorka poručio da protest studenata koji dve nedelje paralizuje tu obrazovnu instituciju "mora odmah da se okonča".

01.05.2024

12:17

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set