• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.06.2023

07:09

NEVREME PRETI SRBIJI, SAMO ĆE U DVA KRAJA BITI SUNČANO: RHMZ upozorava na jake pljuskove, a evo kakvo nas vreme očekuje naredne nedelje

Vesti

NEVREME PRETI SRBIJI, SAMO ĆE U DVA KRAJA BITI SUNČANO: RHMZ upozorava na jake pljuskove, a evo kakvo nas vreme očekuje naredne nedelje

Podeli vest

U Srbiji će danas na severu i zapadu biti sunčano, dok se u ostalim krajevima očekuje promenljivo i nestabilno vreme, mestimično sa kišom i grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar slab, u košavskom području umeren, a na jugu Banata povremeno i jak jugoistočni. Najniža temperatura od 10 do 16, a najviša od 20 u Negotinskoj Krajini do 26 na severozapadu i zapadu Srbije.

Foto: printscreen rhmz

U Beogradu danas pretežno sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost. Vetar slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od 12 do 15, a najviša oko 25.

Upozorenje na obilne pljuskove sa grmljavinom

- Danas se lokalno intenzivni plјuskovi sa grmlјavinom (više od 20 mm za kratko vreme) očekuju samo u brdsko-planinskom području istočne i južne Srbije - navodi se u upozorenjeu RHMZ.

Foto: printscreen rhmz

Upaljen meteo alarm

Zbog kiše i grmljavine u istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, kao i na prostoru Kosova i MEtohije na snazi je narandžasti meteo alarm, što znači da je vreme opasno.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - navode iz RHMZ.

Foto: printscreen rhmz

Vodostaji u porastu

Na Savi kod hidrološke stanice Šabac i na Dunavu hidrološke stanice. Smederevo vodostaji će se narednih dana kretati iznad granica redovne odbrane od poplava.

Na Kolubari, Ubu, Tamnavi, Jadru, Likodri, Lјuboviđi, Skrapežu, Đetinji, Moravici, Bjelici i na gornjem toku Zapadne Morave tokom 03. i 04. juna vodostaji će biti u većem porastu sa prevazilaženjem upozoravajućih nivoa. Na manjim bujičnim vodotocima ovih slivova moguća su izlivanja.

Foto: printscreen rhmz

Na Mlavi, Peku, Belom i Crnom Timoku narednih 48 časova vodostaji će biti u umerenom porastu sa mogućnošću približavanja upozoravajućim nivoima.

Vreme narednih dana

U ponedeljak toplije i sparno sa dužim sunčanim periodima u većem delu dana, a popodne nestabilno sa razvojem oblaka uz povremenu kišu i kratkotrajne lokalne pljuskove sa grmljavinom, najpre na zapadu i jugu Srbije.

Moguće su i lokalne nepogode sa gradom. Kiša i pljuskovi se očekuju i uveče i u noći ka utorku. Vetar slab istočni i jugoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 12°C do 16°C, a maksimalna od 25°C do 28°C. Uveče se pljuskovi šire sa jugozapada ka severu i istoku Srbije.

Od utorka do kraja iduće sedmice se nastavlja promenljivo i nestabilno vreme sa smenom sunčanih i oblačnih perioda i kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set