• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.06.2023

07:22

UPALJEN METEO ALARM, SRBIJI PRETI NEVREME! Temperatura do 27 stepeni, ali uz OBILNE PADAVINE - RHMZ izdao upozorenje

printscreen

Vesti

UPALJEN METEO ALARM, SRBIJI PRETI NEVREME! Temperatura do 27 stepeni, ali uz OBILNE PADAVINE - RHMZ izdao upozorenje

Podeli vest

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, mestimično s kišom, pljuskovima i grmljavinom, češćim u drugom delu dana. Ponegde su moguće i nepogode s gradom i olujnim vetrom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Najniža temperatura o d 11 do 17, najviša od 23 do 27 stepeni Celzijusa, vetar slab i umeren jugostočni, na jugu Banata povremeno jak.

U Beogradu će biti promenljivo vreme, kasnije popodne i uveče s kišom i grmljavinom. Naniža temperatura od 13 do 17, najviša oko 26 stepeni Celzijusa.

Foto: printscreen rhmz

Zbog biometeorloške situacije oprez je savetovan obolelima od respiratornih oboljenja i nervno labilnim osobama, a tegobe mogu imati i srčani bolesnici. Od meteoropatskih reakcija mogući su nervoza i smanjena radna sposobnost.

Upozorenje na pljuskove sa grmljavinom

- U toku ove sedmice promenlјivo i nestabilno sa lokalnom pojavom intenzivnih plјuskova sa grmlјavinom (više od 20 mm za kratko vreme) uz pojavu sugradice i grada - navodi se u upozorenju RHMZ.

Foto: printscreen rhmz

Upaljen meteo alarm

U celoj Srbiji upaljen je meteo alarm zbog vremenskih nepogoda, kiše i grmljavine. Narandžasto upozorenje na snazi je u Bačkoj, Banatu, Sremu, zapadnoj i jugozapadnoj Srbiji, a to znači da je vreme opasno.

- Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe - navodi se na zvaničnom sajtu RHMZ.

Žuti meteo alarm upaljen je na području Beograda, Pomoravlja, istočne i jugoistočne Srbije, kao i na teritoriji Kosova i Metohije, a to znači da je vreme potencijalno opasno.

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike - objašnjavaju iz RHMZ.

Foto: printscreen rhmz

Vreme narednih dana

U utorak promenljivo i nestabilno vreme sa sunčanim periodima i razvojem oblaka uz povremenu kišu i kratkotrajne lokalne pljuskove sa grmljavinom. Moguće su i lokalne nepogode sa gradom. Vetar slab istočni i jugoistočni. Pritisak malo iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 13°C do 17°C, a maksimalna od 22°C do 26°C. Uveče je moguća kiša ponegde. Temperatura u 22h od 16°C do 19°C.

Do kraja sedmice se nastavlja promenljivo i nestabilno vreme sa smenom sunčanih i oblačnih perioda i kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set