• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D.K.

14.07.2023

22:35

Strašno! Vlasnik godinama zlostavljao konja, životinja spasena u poslednji čas!

Zoo Planet

Vesti

Strašno! Vlasnik godinama zlostavljao konja, životinja spasena u poslednji čas!

Podeli vest

Udruženje Zoo Planet uputilo je danas apel za pomoć za lečenje konja koji je zbrinut sa zelene površine kod glavne autobuske stanice u Nišu, nakon što su građani upozorili da se životinja na tom prostoru nalazi dva dana bez hrane, vode i zaklona.

Dušan Stojanović iz Zoo Planeta je kazao da su konja preuzeli od vlasnika i da su odmah krenuli sa njegovim lečenjem.

-Oporavak će biti dug jer konj je star, ima 18 godina i u veoma je teškom stanju. To je danas potvrdila i profesorka sa Veterinarskog fakulteta koja ga je pregledala. Konj ima otvorene rane, ali i stare rane i povrede. Ima hroničnu bolest kopita i deformitet čitave kičme- izjavio je Stojanović.

On je kazao da su volonteri Zoo planeta i Uduženja Pit bili na terenu zajedno sa policijom, komunalnom milicijom, veterinarom i veterinarskom inspekcijom Nišavskog okruga.

Foto: Zoo Planet

 

 

-Vlasnik je bio prisutan i poklonio je konja Udruženju Pit. On je u prisustvu advokata napisao da životinju poklanja bez ikakve prinude i obećao je da nikada više neće čuvati ni jednog konja. Udruženje Pit je kod nas prebacilo konja na lečenje i oporavak- rekao je Stojanović.

Prema njegovim rečima, veterinarska inspekcija je utvrdila da ne postoje elementi izvršenja krivičog dela, već samo prekršaj u vezi držanja životinje.

Foto: Zoo Planet

 

 

-Na tu odluku veterinarske inspekcije biće podnet prigovor, a protiv vlasnika će svakako biti podneta krivična prijava, s obzirom na stanje konja i to da ga je dugi niz godina držao u nehumanim uslovima. Građani su stotine puta do sada prijavljivali da vlasnik drži konja pored autobuske stanice u nehumanim uslovima.

O tome postoje i fotografije i video zapisi. Građani, Udruženje Zoo Planet i Udruženje Pit su to prijavljivali veterinarskoj inspekciji, ali ni za jednu od tih prijava nije stigao odgovor“, rekao je Stojanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set