• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Tanjug

19.07.2023

06:55

Srbija opet u crvenom! Još jedan vreo dan, u ovim delovima mogući grad i vremenske nepogode!

Tanjug

Vesti

Srbija opet u crvenom! Još jedan vreo dan, u ovim delovima mogući grad i vremenske nepogode!

Podeli vest

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo, ali će po podne, uveče i tokom noći u Vojvodini, zapadnoj i centralnoj Srbiji doći do jakog razvoja oblačnosti, sa pljuskovima i grmljavinom.

U zoni pljuskova moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i olujnim vetrom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. 

Vetar će biti slab i umeren, južni i jugoistočni, po podne u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 17 stepeni do 24 stepena, a najviša dnevna od 33 stepena do 37 stepeni. 

U Beogradu će biti pretežno sunčano i veoma toplo. Uveče i tokom noći doći će do lokalnog razvoja oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom.

Vetar slab i umeren, jugoistočni, po podne u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 21 stepen do 24 stepena, a najviša dnevna oko 36 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, do kraja nedelje se očekuje pretežno sunčano i toplo sa najvišom dnevnom temperaturom u većini mesta od 30 do 36 stepeni, naročito na jugu zemlje. Na severu i zapadu očekuje se promenljivo i nestabilno vreme sa smenom sunčanih i oblačnih intervala, kao i sa lokalnom pojavom kiše, pljuskova i grmljavine, a ponegde i kratkotrajnih vremenskih nepogoda u vidu grada i olujnog vetra. 

Od ponedeljka pretežno sunčano i veoma toplo sa maksimalnom temperaturom u većini mesta od 35 do 38 stepeni.

Crveni meteoalarm

Zbog visokih temperatura i vremenskih nepogoda, RHMZ je objavio upozorenje za područje Srbije.

Republički hidroemeteorološki zavod upozorio je da će od danas  najtoplije biti na jugu zemlje, gde će uz pretežno sunčano vreme maksimalne temperature dostizati u većini mesta od 33 do 38 stepeni Celzijusa. 

Crveni meteo-alarm, koji označava vrlo opasno vreme, danas je na snazi u Pomoravlju, istočnoj Srbiji, jugoistočnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji.

U ostalom delu zemlje na snazi je narandžasti meteo-alarm, što znači da je vreme opasno.

U severnim, a delom i u centralnim krajevima će sa čestim prodorima malo svežijeg vazduha iz srednje Evrope temperature biti niže za 4 do 7 stepeni, a uz lokalni razvoj oblačnosti, biće uslova i za pljuskove sa grmljavinom, ponegde praćene gradom i olujnim vetrom. 

Najveća verovatnoća za pojavu nepogoda je u danas krajem dana i tokom noći, kao i u petak i subotu posle podne i uveče.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!
Partizan

Željko je tu, a šta će biti sa ekipom? KK Partizan čeka burno leto, evo ko sigurno ostaje!

Košarkaški klub Partizan u subotu je uradio najvažniji posao u ovoj sezoni, pošto je zadržao trenera Željka Obradovića na još minimum dve godine! Kako je proslavljeni stručnjak i sam rekao, ekipu sada čekaju izazovi i borba za preostala dva trofeja, u ABA ligi i u Superligi Srbije, a onda i jednako bitan posao vezan za narednu sezonu, a to je sklapanje tima koji će biti konkurentan na najjačoj evropskoj sceni.

28.04.2024

12:30

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set