• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. M.

15.09.2023

09:40

(VIDEO) U ovoj mašini se dovezao Aleksa Avramović na trg u Čačku! Kraljevski!

Privatna arhiva

Vesti

(VIDEO) U ovoj mašini se dovezao Aleksa Avramović na trg u Čačku! Kraljevski!

Podeli vest

Automobil kojim su čačanski vicešampioni iz Manile došli na Gradski trg u Čačku, gde ih je ovacijama pozdravilo više hiljada obožavalaca nije običan oldtajmer!

To je isti onaj automobil kojim je kralj Aleksandar Karađorđević, davnih godina došao u Čačak da tadašnjeg vojvodu Stepu Stepanovića moli da mu bude ministar u vladi!
Međutim, u Čačku često ne biva ono što umne glave smisle, pa niti je Stepa postao ministar, niti su vicešampioni oldtajmerom došli do bine.

Čim su se pojavili na gradskom platou, na stotine mališana se poput magneta priljubilo uz vremešnog limenog lepotana u kojem je sedeo Aleksa Avramović, zvezda Mundobasketa sa dvojicom kondicionih trenera reprezentacije Feđom Sretenovićem i Markom Marinovićem. A u Čačku se Stepi i deci ne zamera.  

Foto: Privatna arhiva

Oldjtajmer "citroen" C4 iz 1928. kojim se vozio kralj Aleksandar

- Ideja organizatora je bila da čačanski vicešampioni, kraljevskim automobilom dođu na Gradski trg, jer su oni naši kraljevi - priča Vladimir Đondrić, saradnik u salonu automobila Techno MK Auto-Čačak u Konjevićima. 


- Reč je o veoma vrednom oldtajmeru marke "citroen C4" model iz 1928, a proizveden dve godine kasnije, koji je u vlasništvu Saše Turovića, biznismena koji radi u Americi. Kod nas

Foto: Privatna arhiva

Oldjtajmer "citroen" C4 model iz 1928. je vlasništvo Saše Turovića, biznismena koji živi i radi u Americi i izložen je u salonu automobila u Konjevićima

u salonu se nalazi kao izložbeni eksponat, tik do najnovijeg modela istog proizvođača. Njegova vrednost za vlasnika nema cenu, ali se na tržištu kreće od 25.000 do čak 100.000 evra. Turović je veliki lokalpatropta i sa zadovoljstvom je svog ljubimca ustupio organizatorima dočeka naših košarkaša u Čačku  - priča Đondrić, dodajući da vlasnik ovog gotovo stoletnog lepotana, u vlasništvu ima još 28 oldtajmera, daleko vrednijih i starijih koje planira da smesti u muzej.


- Ovaj automobil je kupljen nov u Holandiji i na njemu su još originalne holandske tablice iz tog vremena. To je bio prvi "citroenov" auto sa četiri cilindra i zato nosi oznaku C4. U salonu u Konjevićima se može videti svakog radnog dana, a posetioci ne kriju oduševljenje - kaže Đondrić.

S početka prošlog veka, osim kralja Aleksandra koji je imao isti ovakav model, u celom Beogradu ih je bilo još svega šest primeraka. Turović je ovaj oldtajmer nedavno pozajmio i organizatorima "Čačanske rodne" za premijeru pozorišne predstave "Šah-mat".

Lično je Turović u dvorište Narodnog muzeja dovezao kralja Aleksandra, da vojvodu Stepu moli da ovaj uđe u njegovu vladu. Predstava reditelja i glumca Vladimira Jocovića, koji igra Aleksandra Prvog, uskoro bi mogla da bude prikazana i kao 55- minutna TV drama. 
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!
Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!

Iza odluke o zauzimanju određenog regiona na teritoriji Belorusije ne stoji opozicija, već Zapad, ukazuju ruski eksperti, komentarišući upozorenje beloruskog predsednika da predstavnici beloruske opozicije, koji se nalaze u inostranstvu, žele da zauzmu jedan od regiona u zemlji, proglase novu vlast i da uvedu tamo snage NATO-a.

28.04.2024

17:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set