• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. O.

17.11.2023

12:03

Odzvonilo joj! Rešava se "crna tačka" kod Čoke (FOTO)

Informer

Vesti

Odzvonilo joj! Rešava se "crna tačka" kod Čoke (FOTO)

Podeli vest

Radovi na izgradnji novog drumsko-pešačkog mosta sa pristupnom saobraćajnicom, kod Padeja na reci Zlatici, u punom su jeku.

Izgradnjom novog mosta biće rešena višegodišnja crna tačka u saobraćaju na putu između Padeja i Čoke, da bi se učesnici u saobraćaju osećali bezbedno i sigurno. Za Severnobanatski okrug, posebno za stanovnike okolnih mesta, novi most imaće veliki značaj.
- Puno će nam značiti izgradnja novog mesta, jer je stari most i put propao- kaže za "Informer" meštanka Padeja, Erika Potloka.

Novi most gradi se pored starog, na izlazu iz Padeja. Prema projektu, predviđena je izgradnja i pristupnog puta do mosta preko ove reke, i rekonstrukcija dela puta prema mostu na reci Tisi. Put će biti proširen oko šest metara, dok će novi most biti dugačak 35, a širina 11.2 metara.

 

Foto: M. O.

Sa pristupnim saobraćajnicama dužina mosta biće oko 39 metara

-  Sa pristupnim saobraćajnicama dužina mosta biće oko 39 metara. Trenutno smo završili šipove kao oslonce temeljne konstrukcije sa obe strane reke Zlatice. Ono što sledeće radimo su temeljne grede, nastavak obalnih nosača na levoj i desnoj obali reke. Paralelno s tim, u skladu sa projektnom dokumentacijom, radimo prefabrikovanje sedam glavnih nosača mosta- rekao je Srđan Popović, diplomirani građevinski inženjer i odgovorni izvođač radova.

Od kada je pre četiri godine završena rekonstrukcija mosta na Tisi u Adi, povećano je odvijanje tranzitnog saobraćaja i sadašnji, stari, most u Padeju teško podnosi veliku frekvenciju vozila koja prolaze preko njega.

Radovi su počeli 18. oktobra a rok za završetak je 270 dana. Prema ugovoru koji je Opština Čoka potpisala sa Upravom za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, vrednost radova je188 miliona dinara bez PDV-a.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Ovo će biti užički "Golden Gejt": Kinezi grade most preko reke Đetinje dug 260 metara
Društvo

Ovo će biti užički "Golden Gejt": Kinezi grade most preko reke Đetinje dug 260 metara

U skladu sa projektom i instrukcijama Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odvijaju se radovi na izgradnji obilaznice oko Užica. Prema informacijama iz kineske kompanije „Power construction corporation of China, Limited“, kojoj su povereni radovi vredni 30 miliona evra, teren je očišćen, izgrađeni su svi pristupni putevi i u toku je postavljanje drugog od ukupno 44 šipa.

11.11.2023

15:05

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set