• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.02.2024

12:41

Vujke, tu smo! Ivanjičani prikupili dva miliona dinara za lečenje mladog sugrađanina! Nedostaje još milion!

infoliga.rs

Vesti

Vujke, tu smo! Ivanjičani prikupili dva miliona dinara za lečenje mladog sugrađanina! Nedostaje još milion!

Podeli vest

Nekadašnji desni bek FK Javor iz Ivanjice, Nikola Vujović Vujke, vodi borbu protiv opake bolesti. Njegovi Ivanjičani organizovali su donatorsko veče, i pridružili se fondaciji Budi human preko koje se takođe skuplja novac za Nikolino lečenje...

Na donatorskoj večeri koju je u saradnji sa Crvenim krstom i hotelom Prezident, organizovala opština Ivanjica za Vujketovo lečenje prikupljeno je više od 2 miliona dinara. Ova donacija veoma je značajna za njegovo lečenje, pa se organizatori zahvaljuju svima koji su se odazvali, i pozivaju sve ljude humanog srca da i dalje učestvuju u akciji jer je do ukupne cifre potrebno još oko milion dinara, prenosi infoliga.rs.

Osim privrednika,  zaposlednih u javnim preduzećima,sportista i građana Ivanjice značajan finansijski doprinos dali su i muzički bendovi iz Ivanjice, kao i osoblje hotela.

Vujke je dete FK Javor, u karijeri je beležio nastupe protiv Crvene zvezde i Partizana a sada vodi borbu za život. 

Foto: infoliga.rs

Donatorsko veče za Vujketovo zdravlje

 

Kako se navodi na sajtu organizacije Budi human, u avgustu 2023. godine Nikoli je gastroskopijom otkrivena promena na duodenumu, delu tankog creva koji okružuje glavu pankreasa. Patohistološki nalaz ukazao je na maligni melanom poglavine i vrata.

Foto: infoliga.rs

Pomoć se prikuplja i preko fondacije Budi human

 

Početkom septembra 2023. godine biopsija je pokazala metastatske promene na duodenumu posle čega je konzilijum indikovao započinjanje sistemske terapije lekom Nivolumab, kao i razmatranje mogućnosti primene kombinovane imunoterapije. 

Sredstva su potrebna za imunoterapije, specijalističke preglede, lekove i suplemente kao i za laboratorijske analize.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!
Politika

Žiofre jasan: Srbija će biti deo politike proširenja EU!

Ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre izjavio je danas da će proces proširenja EU biti u fokusu novoformirane Evropske komisije nakon junskih izbora za evropski parlament, kao i da se u obzir politike proširenja uzimaju Ukrajina, Gruzija i Moldavija kao novi kandidati, ali i balkanske zemlje, među kojima je i Srbija.

09.05.2024

11:07

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set