• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Z. I.

02.02.2024

21:02

Znate li kada se kaže "sto jezika govori"? U Belom Blatu pokazaće već za vikend, na 10. Kobasicijadi

TO Zrenjanin

Vesti

Znate li kada se kaže "sto jezika govori"? U Belom Blatu pokazaće već za vikend, na 10. Kobasicijadi

Podeli vest

U selu Belo Blato kod Zrenjanina u kome meštani govore čak sedam jezika, ovog vikenda održava se deseta, jubilarna Kobasicijada. Da bi najbolje opisali kakve su njihove kobasice, u šali kažu da one "govore sto jezika"!

- Naša Beloblatska bar sto jezika govori, to je kobasica o kojoj se priča - u šali kaže Miroslav Markuš, predsednik Saveta Mesne zajednice Belo Blato i član organizacionog odbora ove gastro trurističke manifestacije.

Očekuju goste iz svih krajeva Srbije ali i komšiluka, Rumunije i Mađarske. Na licu mesta svi će videti kako se pravi kobasica po tradicionalnoj recepturi.

Foto: TO Zrenjanin

Niko neće ostati gladan

 

- Može ljuta, bez paprike i bibera, belog luka, u tankom i debelom crevu, ali ne može bez jednog tajnovitog sastojka, ljubavi u volje. Kad to ubaciš u smesu samlevenog svežeg mesa, dobijaš formulu originalne Beloblatske, domaće kobasica - poručuje Janoš Mesaroš, uz potvrdu da će sigurno u subotu 3. i nedelju 4.februara biti u multietničkom i multinacionalnom Belom Blatu na Kobasicijadi.

 Da bi se izbegle ogromne gužve, u Belo Blato za vreme Kobasicijade, organizatori su manifestaciju podelili na dva dana, prvog u subotu, na starinski način obaviće se tradicionalni banatski svinjokolj, dok će se u nedelju takmičiti najbolji majstori, umetnici u pravljenjj kobasice - poručuju iz Tirističke organizacije grada Zrenjanina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!
Košarka

Obradović preživeo pakao Istanbula! Odluka pada u petoj utakmici!

Košarkaši Monaka ostali su u borbi za plasman na fajnal for, pošto su u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige savladali Fenerbahče u Istanbulu rezultatom 65:62! Time su puleni Saše Obradovića izjednačili u seriji na 2:2, pa će odluka o putniku u Berlin biti doneta u majstorici, u kojoj će Monako biti domaćin!

03.05.2024

21:56

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set