• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

13.02.2024

14:22

Šta je Fejsbuk učinio od Radmile! Više ni kafu ne pije bez telefona!

RINA

Vesti

Šta je Fejsbuk učinio od Radmile! Više ni kafu ne pije bez telefona!

Podeli vest

Moderne tehnologije i društvene mreže postale su mačji kašalj i za starije generacije, pa nije čudo da češće četuju nego što idu jedno kod drugih na kaficu...Radmila Jovičić iz okoline Čačka dan ne započinje više uz kafu i novine, već uz pametni telefon!

- Ne bih sada mogla da zamislim dan bez intereneta! Pratim portale, tako se informišem, a imam društevene mreže. Tako komuniciram sa rodbinom i prijateljima. Kad sam otišla u penziju i ja sam mislila, ma šta će to meni, ali malo po malo, potpuno sam se navikla na ove moderne tehnologije.

Foto: Rina

Čita vesti, gleda recepte, priča sa priojateljicama preko Fejsbuka

 

Čitam vesti, gledam recepte, pričam sa prijateljicama - priča Radmila za agenciju Rina.

Da otkrije potpuno novi svet, baki je pomogla unuka Violeta i tako čitavoj porodii olakšala komunikaciju na dnevnom nivou.

- Otvorila sam joj nalog na Facebooku, i na iznaneđenje svih vrlo brzo se snašla. Posle nje smo modernizovali i dedu, koji je imao telefon obični "na dugmiće", ali sada i on surfuje internetom i lakše komunicira sa nama - smeje se Violeta.

Desa Živković iz Trnave, gazi sedmu deceniju života, a i ona je ušla u svet modernih tehnologija. Internet koristi da bi saznala najvažnije informacije u vezi s poslom i šta više, rešena je da uči.

Foto: Rina

Ko danas može bez mobilnog

 

- Proveravam cene, šta je najbolje za rad i poljoprivrednu proizvodnju. U današnje vreme teško je bilo šta raditi ako niste upoznati sa tehnologijom. Kad sam ja bila mlada to nije bilo tako, ali mora čovek da ide u korak sa svetom - kaže Desa.

Ipak, starije generacije, sećaju se vremena pre interneta, doba kad su čekali jedan dan u sedmici da na trafiku stignu novine, emisiju na radiju ili na televiziji, a umesto četovanja slali su pisma ili poruke ostavljali u selu ispod kamena.

- Ovaj internet ubio je pravu ljubav i romantiku. Nema više udvaranja kao nekad. Mi se sećamo mnogo lepših i iskrenijih vremena. Okupljali smo se na prelima i igrankama, a sad je uvek neka žurba. Možda jeste danas lakše, ali je nekada bilo mnogo lepše. Sada su se ljudi otuđili jedni od drugih - kaže Rakila Stojković iz dragačevskog sela Goračići.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set