• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/ M. L.

13.02.2024

09:20

Miloš ih jedva izbrojao! Ženka kunića okotila čak 18 mladunaca!

M. L.

Vesti

Miloš ih jedva izbrojao! Ženka kunića okotila čak 18 mladunaca!

Podeli vest

U selu Belosavci kod Topole ovog vikenda kod Miloša Ilića bilo je, kažu, i više nego berićetno! Ovaj poznati uzgajivač kunića od samo jedne ženke dobio je čak 18 mladunaca!

- Reč je  rasa sivi orijaš, one standardno kote sedam do osam mladih a retko 10 ili 12. Međutim, ovo što se desilo kod mene, bar koliko ja znam, dosad je nezabeleženo. Okotila je 18 mladunaca, tri su uginula ostalo je 15. To je za njih veliki broj, obično mogu da odneguju 10, ali za sada je ovih 15 sasvim solidnog stanja, tako da se nadam da će sve biti u redu - kaže Miloš.

Foto: M. L.

Od 18 kunića, 15 ih se održalo u životu, što je rekordan broj u jednom okotu


Ova ženka je po prvi put postala majka, a mladunce je nosila mesec dana. Kako kaže njen vlasnik isto toliko vremena će mladuncima trebati da se hrane majčinim mlekom a potom prelaze na čvrstu hranu.
- Kada prođe prvih mesec dana polako im uvodimo čvrstu hranu, koncentrat i sve ostalo što kunići jedu -  objašnjava ovaj uzgajivač.

Miloš godinama ima odgajivačnicu kunića sa oko 20 odraslih i oko 30 mladih kunića.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)
Fudbal

Piksi oduševljen Vlahovićem! Nikad nije bio spremniji, biće ovo njegovo EP! (FOTO)

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi (59) nahvalio je Dušana Vlahovića (24) kao nikad ranije! Kormilar našeg nacionalnog tima u intervjuu za čuveni italijanski list "Gazeta delo Sport" govorio je o formi napadača Juventusa i tom prilikom istakao da očekuje da naredni šampionat Evrope obeleži upravo sjajni centarfor.

28.04.2024

11:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set