• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. K.

16.05.2024

11:08

Nišlija se tek venčao i hoće da se razvede! Pomoć traži na Fejsbuku!

Shutterstock

Vesti

Nišlija se tek venčao i hoće da se razvede! Pomoć traži na Fejsbuku!

Podeli vest

Kako razvesti brak posle drugog dana venčanja, pitanje je koje je u Fejsbuk grupi Besplatna pravna pomoć postavio S. I. što je izazvalo veliku pažnju pa je samo za par sati taj post komentarisalo više od nekoliko stotina ljudi. Neki nude pomoć, a neki mu "staju na muku"...

Kako se razvesti posle drugog dana venčanja, pitanje je koje je u Fejsbuk grupi Besplatna pravna pomoć postavio S. I. što je izazvalo brojne komentare i samo za par sati javilo se više stotina njih. Među onima koji su odgovorili na pitanje ima i onih koji su se potrudili da daju korisne savete, ali mnogo više onih koji su se smejali nevolji koja je zadesila S.I.

- Šta ti je život, duže traje kratkotrajno mleko od braka, Kad ste se pre posvađali? Jel zbog poklona i para? Pa to je "predugo" trajalo, ne verujem da može. Da nisi prvo bračno veče otkrio da ti je mlada muškarac? Ovo je ona stara: Dabogda ti svadba trajala duže nego brak. Pokupi pare i beži - samo su neki od komentara u grupi Besplatna pravna pomoć.

Ima naravno i onih koji teše nesrećnog čoveka time da njegov slučaj nije usamljen.

Foto: D. K.

 

 

- Devedesetih moja prijateljica se "instant" zaljubila i posle tri meseca veze - venčanje. Pred kraj svadbenog ručka mladoženja nema pare da plati ceh. Njena rodbina istresla džepove i platila. Iz restorana otišli svako svojoj kući - navela je kao primer Aleksandra Đ, dok je jedna žena napisala da se ona razvela sedam dana posle venčanja!

Mnogi i hvale odluku S. I. i ističu da je mnogo bolje odmah prekinuti brak koji ne valja, nego posle mnogo godina.

- Pametan čovek! Sve mu jasno drugog dana, a ne kao ja, čekala 28 godina i još mi nije jasno što sam se uopšte udavala - napisala je Gordana.

Pojedini članovi grupe savetovali su S. I. da odmah ode do opštine i traži da brak bude poništen, uz obrazloženje da na to ima pravo jer je malo vremena prošlo od venčanja, međutim, kako saznajemo od advokata, tako nešto nije moguće.

Prema rečima advokatice Maje Glušćević iz Niša bez obzira koliko je vremena prošlo od venčanja sudu se mora podneti tužba za razvod braka ili se supružnici razvesti sporazumno.

- Poništiti se može ništav brak, odnosno onaj brak za čije zaključenje postoje bračne smetnje, poput toga da su supružnici bliski srodnici. U ovom slučaju mora da se razvede, svejedno što su prošla samo dva dana. Mora da se podnese tužba ili sporazumno. Bez obzira koliko takav brak trajao to je jedini osnov za razvod, jer takav brak nije ništavan nego se jedan od partnera predomislio - kazala je Gluščević.

Ukoliko partneri imaju zajedničku imovinu i decu, dodala je ona, prilikom sporazumnog razvoda moraju da se dogovore oko podele imovine i starateljstvu. Ukoliko nema sporazuma brak se mora razvesti po tužbi.

        


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda
Politika

Ministar Dačić pozvao građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pozvao je danas na Zlatiboru građane da odgovornim ponašanjem doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda Dačić je na manifestaciji "Karavan bezbednosti saobraćaja" poručio da se svi učesnici ove kampanje zalažu za podizanje svesti građana o bezbednom ponašanju u saobraćaju i odgovornosti koje nosi vožnja na putu kako bi se smanjili rizici od nesreća.

26.07.2024

19:47

TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!
Live TV

Kijev može biti krajnji Putinov cilj! Evo kakva bogatstva krije prestonica Ukrajine!

Ruski skanderi uništili punkt stranih plaćenika u industrijskoj zoni grada Harkova. Likvidirano oko sto vojnika. EU objavila prvu isplatu milijardu i po evra ruskih rezervi za Ukrajinu. Moskva najavila da će odgovoriti na transfer novca. Peskov najavio da će odgovor biti u skladu sa ruskim interesima. Svedočimo li rasrbljavanju Balkana? Kamala Haris tražila od premijera Izraela da završi rat u Gazi. Na sve ove teme u emisiji "Rat uživo" govorili su istoričar Miloje Pršić i istoričar umetnosti Bojan Bogavac.

26.07.2024

21:51

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)
Live TV

Hrvatska nema podršku EU za sramotnu odluku koju su doneli! Zabrana ulaska u državu crnogorskih zvaničnika ima samo jednu poentu! (VIDEO)

Mandiću, Kneževiću i Bečiću, Hrvatska je zabranila ulazak. Šta žele da postignu hrvatske vlasti donošenjem ove selektivne odluke? Na ovu temu u "Info danu" govorili su Vladimir Dobrosavljević, politički konsultant i Srđan Barac iz Centra za društvenu stabilnost. Uživo u program uključio se politikolog i prof. dr Vladimir Pavićević.

26.07.2024

16:32

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)
Live TV

Koliko još civila treba da strada da bi se uništio Hamas? Uslovi u Gazi su nehumani! (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu obratio se prekjuče američkim kongresmenima na zajedničkom zasedanju oba doma Kongresa. On je tokom svog izlaganja tvrdio da je broj civilnih žrtava u Gazi minimalan, potpuno odbacivši realnost u čiju korist svedoče brojni snimci zabeleženi u ratom pogođenom regionu. Ove komentare izraelskog premijera analizirao je profesor dr Milan Petričković sa Fakulteta političkih nauka.

26.07.2024

13:03

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set