• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.07.2024

12:44

(VIDEO) Ovde rađa džinovski paradajz! Od jednog komada, da se najedeš! Najteži 1, 4 kg!

Infocentarjug

Vesti

(VIDEO) Ovde rađa džinovski paradajz! Od jednog komada, da se najedeš! Najteži 1, 4 kg!

Podeli vest

Jug Srbije je svima poznat po paprici, ali probajte i njihov paradajz!

Ko je bio na poslednjem Paradajz festu u Lebanu, mogao je da se uveri u to! I da jede, i da kupi, a i da uživa u programu, za koji kažu, da je ove godine bio najbogatiji i najposećeniji za sve četiri godine otkad se organizuje ova manifestacija. 

Oboreni su, piše Infojugcentar svi rekordi. Čak i u izboru najtežeg paradajza!

Prva nagrada, za plod težak 1, 410 grama pripala je poljoprivrednom gazdinstvu Živković iz Cekavice, druga Ivanu Stankoviću iz Bošnjaca, dok je treća nagrada za najteži paradajz pripala gazdinstvu Braća Trajković iz Grgurovca.

Foto: Infocentarjug

Nagrađeni za najteže plodove paradajza

 

I ove godine podršku takmičenja u pripremi najukusnije salate na 4. Paradajz festu dala je leskovačka Visoka poslovna škola strukovnih sa profesorom Ivicom Zdravkovićem i "paklenim kuvarom" Sašom Mišićem, (poznat po TV šouu, "Paklena kuhinja") koji su ocenjivali pripremu i ukus jela mnogobrojnih takmičara.

Prvo mesto u toj kategoriji pripala je ekipi "Cherry2 Zorici Stoiljković i Danici Stanisavljević iz Lebana, drugo mesto osvojila je ekipa "Miljković 1" Radmile Miljković iz Niša, dok je treće mesto za najbolje pripremljenu salatu osvojila ekipa "Vesele domaćice" Suzana Stošić i Svetlana Tasić iz Lebana.

 

Najukusnije jelo od paradajza pripala je Zvezdani Jovanović i ekipi "Duo Tomatine" iz Lebana, druga nagrada ekipi Vizitorskog centra Teodora, a treća Bobanu Stankoviću iz Kruševca i ekipi "Ljuti paradajz".

Nagrađeni su i proizvođači koji su imali najlepše dekorisane tezge. Prvo mesto pripalo je gazdinstvu Ivković iz Konjina,  druga Stamenkovićima iz Cekavice dok je treće mesto pripalo poljoprivrednom gazdinstvu Stanisavljević iz Donjeg Vranovca.

Predsednik opštine Lebane Ivan Bogdanović, profesor Zdravković i Saša Mišić uručili su glavne nagrade takmičarima. Bogdanović je saopštio i lepe vesti pobednicima u kategoriji najlepše dekorisane tezge i najtežeg paradajza, jer će imati svoje štandove u opštini Krivogaštani u Makedoniji na njihovom čuvenu festivalu paprike.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Vučević odbrusio opoziciji: Deklaracija nije pamflet, nego osnov političke borbe za opstanak Srba!
Politika

Vučević odbrusio opoziciji: Deklaracija nije pamflet, nego osnov političke borbe za opstanak Srba!

Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda nije nikakav pamflet i fikcija, nego prava nacionalna deklaracija i naš politički odgovor u odnosu na situaciju koja je prisutna na Kosovu i Metohiji i u Republici Srpskoj, poručio je danas u Skupštini Srbije premijer Miloš Vučević, kritikujući odnos opozicije prema ovom dokumentu.

24.07.2024

13:25

Jovanov odgovorio Milošu Jovanoviću: Kaže da je SPC temelj, a glasao protiv izgradnje crkve u Novom Sadu!
Politika

Jovanov odgovorio Milošu Jovanoviću: Kaže da je SPC temelj, a glasao protiv izgradnje crkve u Novom Sadu!

Milenko Jovanov, šef poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Srbija sutra“, reagovao je danas, tokom sednice Narodne skupštine, na izlaganje narodnog poslanika Miloša Jovanovića (Nova DSS-POKS-NADA) i poručio da je zanimljivo kad nam o važnoj ulozi SPC govore oni koji su u Novom Sadu glasali protiv izgradnje hrama SPC posvećenog velikomučenicima stradalim u Novosadskoj raciji, zajedno sa svima onima sa kojima su kasnije bili u koaliciji.

24.07.2024

13:14

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set