• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/D. K.

05.08.2024

14:34

Vanredna situacija u Aleksincu: Grad dva dana bez vode!

Facebook/D. Stojadinović

Vesti

Vanredna situacija u Aleksincu: Grad dva dana bez vode!

Podeli vest

Opštinski Krizni štab proglasio je vanrednu situaciju u Aleksincu koji već dva dana nema vode zbog pucanja cevi pored magistralnog puta Aleksinac -Sokobanja.

Predsednik opštine Aleksinac i prvi čovek Kriznog štaba Dalibor Radičević saopštio je da sve službe aktivno rade na otklanjanju kvara i preduzimanju mera za prevazilaženje ove situacije ali da zbog prirode kvara, ne može da licitira sa datumom kada će vodosnabdevanje biti normalizovano.

- Vanrednu situaciju smo proglasili da bismo pojednostavili protokol za preduzimanje neophodnih mera za prevazilaženje problema nastalih zbog havarije na vodovodnoj mreži. Zbog složenosti kvara usled problematične lokacije na kojoj je došlo do pucanja cevi, neizvesno je kada će biti otklonjen. Iz tog razloga preduzimamo brojne mere da bismo sprečili neželjene posledice ove situacije. Sa Crvenim krstom smo obezbedili deset stacionarnih cisterni koje će vodovodno preduzeće stalno dopunjavati. Prioritet nam je normalno vodosnabdevanje bolnice, Gerontološkog centra i drugih ustanova od vitalnog značaja. Što se tiče drugih ustanova i službi, apelovali smo da se skrati radno vreme i redukuje broj radnika dok ovo stanje traje kako bi se sprečilo izbijanje zaraze jer je grad već 48 sati bez vode – kazao je Radičević.

Istakao je da se traži adekvatno i efikasno rešenje za otklanjanje kvara, te da se planira "postavljanje spojnice na delu betonske cevi koja je pukla".

 

- Radnici ovdašnjeg Vodovoda već 48 sati bez prestanka rade na otklanjanju kvara, angažovane su i druge komunalne službe ali svoje resurse na raspolaganje su stavili i ovdašnji privatni preduzetnici jer je svima u interesu da se vodosnabdevanje što pre normalizuje. Dok se to ne desi, apelujemo na građane da racionalno troše vodu da bismo izdržali ovu situaciji i sprečili neželjene posledice – zaključio je Radičević.

 

Do havarije je došlo u subotu kada je pukla glavna cev koja iz Bovanskog jezera dovodi vodu do fabrike vode "Bresje".  Izgledalo je da je noćas kvar saniran, voda je došla do fabrike, napunjeni su rezervoari ali je onda došlo do pada pritiska. Ustanovljeno je da je popustila spojnica na cevovodu koja je trebalo da spreči curenje pa je vodosnabdevanje ponovo obustavljeno.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

NIS tradicionalno uz sportski kamp "Srbija te zove": Događaj okupio decu sa Kosova i Metohije, regiona i dijaspore
Društvo

NIS tradicionalno uz sportski kamp "Srbija te zove": Događaj okupio decu sa Kosova i Metohije, regiona i dijaspore

Sportski kamp „Srbija te zove” održava se od 1. do 11. avgusta u Domu učenika srednjih škola „Patrijarh Pavle” u Beogradu, u organizaciji sportskog udruženja „Sportstars”. Kamp petu godinu zaredom okuplja decu iz Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija, iz regiona i dijaspore, a ove godine u njemu učestvuje više od 300 polaznika. Podršku realizaciji kampa, od početka njegovog sprovođenja, pruža kompanija NIS.

05.08.2024

16:41

Mališani iz Austrije i Republike Srpske zajedno na Ceru i Mišaru
Društvo

Mališani iz Austrije i Republike Srpske zajedno na Ceru i Mišaru

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa s dijasporom Đorđe Milićević otvorio je danas u Šapcu, zajedno sa gradonačelnikom dr Aleksandrom Pajićem, kulturno-obrazovni kamp za mlade iz dijaspore i regiona. Kamp okuplja decu uzrasta od 11 do 15 godina, a tokom sedam dana trajanja kroz njega će proći 150 dece iz Austrije i Republike Srpske.

05.08.2024

14:58

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Šta se ovo sprema?! Šojgu hitno otputovao u Teheran!
Planeta

Šta se ovo sprema?! Šojgu hitno otputovao u Teheran!

Sekretara ruskog Saveta bezbednosti Sergej Šojgu doputovao je danas u Teheran u radnu posetu Iranu, gde će sa sekretarom iranskog Vrhovnog saveta za nacionalnu bezbednost Alijem Akbarom Ahmadijanom i načelnikom Generalštaba iranskih oružanih snaga Mohamedom Bagerijem razgovarati o bezbednosnoj situaciji na bliskom istoku i saradnji Irana i Rusije, prenela je RIA.

05.08.2024

13:08

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set