• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Pink.rs/Informer.rs

16.02.2020

21:29

MISTERIJA KOJA JE UZBURKALA JAVNOST! Postoje dve verzije smrti ŠABANA ŠAULIĆA! Prošlo je GODINU DANA od tragedije, a ništa nije rešeno...

Estrada

MISTERIJA KOJA JE UZBURKALA JAVNOST! Postoje dve verzije smrti ŠABANA ŠAULIĆA! Prošlo je GODINU DANA od tragedije, a ništa nije rešeno...

Podeli vest

U istoriji srpske muzičke scene 17. februar obeležen je crnom bojom, a ovaj dan doneo je mnogo tuge i suza čitavoj zemlji... Tog dana, prošle, 2019. godine Srbija je izgubila kralja narodne muzike Šabana Šaulića, koji je iza sebe ostavio zavidan opus pesama koje se pevaju širom regiona, pa čak i na drugim kontinentima. Niko nije ni slutio da se Šaban neće živ i na nogama vratiti sa nastupa u Nemačkoj, a teška saobraćajna nesreća koštala je života legendarnog pevača

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić u Nemačku se zaputio u subotu ujutru, na dan kada je trebalo da ima nastup u Bilefeldu. U Nemačku je otputovao avionom sa svojim prijateljem, muzičarem Mirsadom Kerićem i kumom Slobodanom Bobanom Stojadinovićem. U avionu je sreo još nekoliko kolega: Seku Aleksić, Maju Berović, Dragana Kojića Kebu. Seka je otkrila da je Šaban u avionu sve vreme bio nasmejan i da joj je priznao da jedva čeka da se vrati kući kako bi se odmorio.

Kada je stigao u Nemačku smestio se u hotel, odmorio, a potom uveče otišao na svoj, kako tad niko nije mogao ni da nasluti, poslednji nastup. Gosti su ispričali da je Šaban bio vidno raspoložen. Ništa nije slutilo na tragediju koja je "čekala iza ugla". Sa koleginicom Teom Tairović, Šaban je započeo svoj poslednji nastup rečima: "Ajmo, pali, idemo!" i u svom stilu dao znak rukom muzičarima da krenu koncert. "Odlaziš, odlaziš", bile su reči pesme koju je prvu zapevao ne sluteći koliko u tim rečima ima tragične simbolike.

Publika je bila oduševljena. Svi su skandirali "Šabane, Šabane" i uživali u atmosferi koju je zadnji poslednji put... Kada je završio nastup prišla mu je Melani Antonić Jekić poreklom iz jednog malog mesta kraj Pančeva i zamolila ga da se zajedno fotografišu. Ona je sa oduševljenjem pozirala sa Šabanom samo nekoliko sati pre stravične nesreće. Melani je otkrila da je pevač pre toga imao jedan zahtev - da skine kapu sa glave pre slikanja.

Nakon toga, pevač je sa svojom ekipom otišao u hotel kako bi odmorio nekoliko sati pre leta nazad za Srbiju. Kako je ispričao pevačev kum, Slobodan Stojadinović, nakon nastupa koji je završen u pola četiri ujutru su otišli na spavanje i napravili dogovor da on probudi Šabana u 6:15 da krenu na aerodrom. Kako je rekao, pevač je bio nervozan i zamerio prijatelju što ga nije probudio tri minuta ranije.

Iz hotela, Šaban se sa prijateljem i kumom uputio kolima "seat ibica" auto-putem ka aerodromu. Na deonici puta u okolini Bilefelda, kod mesta Gitersloh, automobilom su usporili zbog situacije na putu. U tom trenutku na automobil u kom se nalazio pevač naleteo je drugi automobil i pri velikoj brzini se zakucao u njih! "Seat" se od siline udarca zakucao u bankinu, a automobil je gotovo potpuno bio smrskan.

Foto: informer.rs

Kako su pisali nemački mediji, Turčin Alsin Levent, vozač koji je upravljao putničkim vozilom koji je udario u automobil u kojem se nalazio Šaban, išao je brzinom većom od 180 kilometar na čas. Levent je bio pod dejstvom alkohola i bez vozačke dozvole je upravljao automobilom marke "mazda", koji nije u njegovom vlasništvu. Dan nakon što je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj su život izgubili Šaban i Mirsad, nemački sud je izdao nalog za njegovo hapšenje.

Prva verzija Šabanove smrti bila je da je on nakon saobraćajne nesreće sam izašao iz kola bez vidljivih povreda, bio svestan i govorio, ali ga lekari na licu mesta nisu razumeli jer je pričao na srpskom, ali su shvatili da se žalio da ga boli grlo, da ga steže u grudima i da mu se stanje pogoršavalo. Pojurili su ka njemu, ubrizgali mu sredstvo za uspavljivanje, a pevač je zaspao. Ubrzo je na lice mesta stigao i helikopter koji je došao da pevača preveze što pre do najbliže bolnice. Šabana su smestili u bolnicu ''Stedischer krankenhaus'' u Bilefeldu. Nakon što je Šaban primljen u bolnicu pojavile su se informacije da su ga reanimirali više od dva sata, međutim, pevač se više nije probudio. U medijima su se tada pojavile priče da su Šabana nehotice usmrtili lekari kada su mu dali sredstvo za uspavljivanje, pa čak i da je na njega izvršen atentat. S druge strane, nemački lekari objavili su da smatraju da je pojas u automobilu od siline udarca zategao pevača ne mestu gde je došlo do pucanja aorte, te da pevač nije izdržao i dočekao neophodnu operaciju koja bi mu spasila život.

Foto: Informer

Nemačko tužilaštvo je donelo naredbu da se detaljno ispitaju sve okolnosti tragedije, kao i da se utvrdi tačan uzrok pevačeve smrti. Prema prvobitnom izveštaju lekara pevač je preminuo od posledica pucanja srčane aorte, ali kako se ovakav nezgoda prema nemačkom zakonu tretira kao visok pravni slučaj, nemačke vlasti donele su odluku da se svakom detalju posveti velika pažnja, jer s obzirom na to da je Šaban iz kola izašao bez vidljivih povreda trebalo je proveriti detaljno uzrok smrti.

Šabanov vozač i muzičar Mirsad Kerić preminuo je u bolnici u Nemačkoj 18. februara usled teških povreda glave koje je zadobio u nesreći, dok je jedini preživeli u automobilu smrti Šaulićev kum Slobodan Boban Stojadinović.

Rezultati obdukcije stigli su 21. februara.

Obdukcija tela pevača i kompozitora Šabana Šaulića završena je 21. februara u Institutu za sudsku medicinu u Belefeldu, a nemačka policija saopštila je da je kralj narodne muzike preminuo od posledica teškog sudara, koji se dogodio 17. februara.

SEĆATE GA SE SA PERIKOM? Isplivala davna fotografija kralja narodne muzike - Mladi Šaban Šaulić je u to doba BIO MILJENIK ŽENA! (FOTO)

NISAM IMAO SNAGE DA DOĐEM NA ŠABANOV GROB! Bolovi me iznova podsećaju na taj strašni događaj, LAŽU DA VREME LEČI SVE!

Nema naznaka da je Šaban Šaulić preminuo zbog povreda ili drugih okolnosti koje nisu vezane sa saobraćajnom nesrećom - piše u nalazu, dok je policija navodila da "obdukcioni nalaz nije u suprotnosti sa povredama koje su nastale u saobraćajnoj nesreći, kao i da nema nikakvih naznaka da Šaulić nije imao sigurnosni pojas''.

Nakon obdukcije, 21. februara uveče telo pokojnog Šaban dopremljeno je u Srbiju avionom koji je obezbedila Vlada Republike Srbije. Na aerodromu je bio političar Milorad Dodik, a po telo pokojnog pevača došle su i njegova udovica Gordana Šaulić, ćerka Ilda Šaulić, Šabanov zet Zoran Bata Mirković – suprug Sanele Šaulić, kao i tadašnja verenica Šabanovog naslednika Mihajla. Šabanova kćerka Sanela i sin Mihajlo preuzeli su očevo telo u Nemačkoj, dok su u porodičnoj kući tada ostale kćerka Ilda i supruga Goca.

Šaban Šaulić sahranjen je 22. februara u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu, a sahrani je prethodila komemoracija u Skupštini grada Beograda kojoj je prisustvovao veliki broj ljudi. Šaban je na večni počinak ispraćen pesmom "Ne plači dušo", koju su odsvirali harmonikaši. Veliki broj Šabanovih kolega prisustvovao je poslednjem ispraćaju kralja narodne muzike, a na sahrani se pojavio i njegov vanbračni sin Robert. Šabanova porodica obeležila je jednogodišnji pomen Šabanu 8. februara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Jagan Jilas

pre 4 godine

Ma sve je to Titovo i Staljinovo maslo----oni ga ubili garant ili je Sjaban izvrsio samoubistvo tako sto je naglo udario glavom u prednje sediste

Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)
Izbori 2024

"Srbija protiv nasilja" zapravo je generator nasilja! Opoziciji se smeši još jedan poraz na izborima! (VIDEO)

U toku je konstitutivna sednica Narodne Skupštine Srbje. Opozicija ponovo pokušala da ometa gospodina Rabrenovća. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Dejan Vukelić, urednik Srpskog portala, a u studiju mu se priključila i Ana Đorđević, borac za prava Srba na KiM, Đorđe Todorov iz Centra za društvenu stabilnost i Vanja Vukić, visoki funkcioner SPS-a. Putem vajber uključenja u program se javio i glavni urednik Informera Dragan J. Vučićević.

18.03.2024

13:09

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?
Svetski karneval u Srbiji

Fiona i Šrek stigli u Svilajnac! Ko su ovi ljudi?

Jedan narodni običaj postao je u Svilajncu atrakcija čak i deo turističke ponude. O tradicionalnom Pokladnom maskenbalu još se tamo priča, a oni koji su na društvenim mrežama videli defile stotine ljudi i dece u živopisnim kostimima, pitaju se da li su snimici zaista iz Srbije....

18.03.2024

16:59