• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.08.2021

11:10

ČUVENI ĆIRKO ZAPLAKAO U EMISIJI ZBOG LANETOVE SMRTI: Blistava zvezda se UGASILA, Šojić je bio njegova DOKTORSKA disertacija!

Printscreen You Tube

Estrada

ČUVENI ĆIRKO ZAPLAKAO U EMISIJI ZBOG LANETOVE SMRTI: Blistava zvezda se UGASILA, Šojić je bio njegova DOKTORSKA disertacija!

Podeli vest

Čuveni Ćirko iz serije "Bela lađa", glumac Aleksandar Dunić, gostovao je u Jutarnjeg programu na Prvoj televiziji, a u emisiji uživo zaplakao je pred kamerama zbog smrti legendarnog glumca Laneta Gutovića, koji nas je juče napustio u 75. godini života.

- Voleo bih da je ovo njegova velika šala, Lane je bio veliki glumac i bio je divan čovek. On je komediju doživljavao kao vrhunski izraz, kao nešto veće od tragedije i drame. Nešto što je superiorno, smeh je osobina bogova koji su sposobni da se osmehnu i sebi i životu. On je to maestralno radio, ali ja sam voleo njegovu ljudsku dimenziju, bio je sam, svoj, osoben, snažan, jak, nije bio slabić, bio je sposoban da se i suprotstavi, kaže mišljenje i po cenu da ga košta. Nije bio konformista, licemer i to je velika stvar. Bio je autentičan, niko nije ličio na njega. Blistava zvezda se ugasila. Živeće dok bude živelo sećanje na njega - rekao je Dunić, a onda otkrio šta bi mu poručio da zna da ga gleda:

Foto: printscreen

Aleksandar Dunić

- Nisi smeo da nas napustiš. Juče kada sam ovo čuo imao sam utisak da se radi o lošem komadu, kao da fali još jedan čin. Nešto fali. Prosto trebalo je, spremao se da snimi još jednu seriju, verovatno bi tako posle ušao u mir, da promišlja o životu, umetnosti... mnogo je radio, mnogo je trčao i negde je taj smiraj zafalio.

- Ja lično mislim da je Šojić bio njegova doktorska disertacija. Čudio sam se ljudima s FDU kako ne razmišljaju o tome kako nekim glumcima treba dati doktorat. Ja bih ga pozvao i rekao 'Gospodine Gutoviću, vi ne znate da ste doktorirali". Ja sam njega video dva puta uživo, da neko ulazi u ulogu kao u svoje cipele. To je bila velika sreća. 80 epizoda je igrao i držao milionsko gledalište uz sebe. Svi smo mi tu igrali malo, ali oni su svi gledali Laneta, da se ne lažemo - rekao je Dunić u Jutarnjem programu na Prvoj televiziji.

Podsećamo, Gutović je hospitalizovan 13. avgusta, zbog disajnih problema kada je bio testiran na koronavirus. 

Glumcu je odrađen brzi test, ali i PCR, a a na oba testa je bio negativan.

Lane je zadržan u bolnici zbog zdravstvenih problema, a stanje mu se naglo pogoršalo, pa je priključen na respirator, a nažalost, juče je izgubio bitku.

Milan Lane Gutović biće sahranjen u subotu u 12 časova na lokalnom kumodraškom groblju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija