• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir.rs/Informer.rs

30.09.2021

12:27

PRVI POMEN TOME ZDRAVKOVIĆA BEZ NOVICE! Ovako je mlađi brat govorio o legendarnom pevaču

Printscreen You Tube

Estrada

PRVI POMEN TOME ZDRAVKOVIĆA BEZ NOVICE! Ovako je mlađi brat govorio o legendarnom pevaču

Podeli vest

Legendarni pevač narodne muzike, Toma Zdravković, napustio nas je pre tačno 30 godina. Ovo je prvi Tomin pomen bez njegovog brata, takođe pevača, Novice Zdravkovića, koji je preminuo 16. juna ove godine od raka

Toma i Novica su bili izuzetno privrženi jedan drugom, a Novica je krenuo Tominim stopama.

- Moj brat nije bio porodičan čovek, ali je verovatno to bio put kojim je morao da ide. Kad se približim grobu kroz glavu mi prvo prođe njegova sahrana, jer to se tada videlo i nikada više, da je takva kiša padala. Doletela je jedna ptica, stala je na grani iznad samog groba i do kraja sahrane je bila tu. Onda je odletela i kada smo krenuli sa groblja kiša je odjednom prestala - pričao je Novica o Tominoj sahrani.

Foto: Printscreen You Tube

Novica Zdravković

- Mislim da on sebe nije voleo što je takav, odnosno bio je ćutljiv, a alkohol je uvek činio i pričao umesto njega. Kakav, takav, ali bio mi je brat i mnogo sam ga voleo. Da li je cenio moju ljubav, nisam siguran. Tuga ne prestaje. Navikne se čovek da nema voljenih, ali nedostatak je neizbrisiv. Ni više, ni manje, uvek je isti. Mom bratu je sutra godišnjica. Svake godine uvek poranim na groblje, upalim sveću i položim cveće - govorio je svojevremeno Novica.

Inače, Novica i Tomina supruga, Gordana Zdravković 30 godina nisu razgovarali iako su se sretali na njegovom grobu.

Foto: Printscreen You Tube/Toma Zdravković

Toma Zdravković

- To je njeno, nek joj je na duši, tako da kažem. Ja sa tim nemam nikakve veze, čista mi je savest. Valjda nije htela da prizna, a ja niti sam šta tražio niti hteo da bude. Najednom se desilo, otkako je Toma umro, ona je prestala da govori sa mnom. Ja sam pitao da li mogu da poslužim, bilo je puno ljudi kući, da bih joj pomogao, hteo sam da uzmem piće da ih poslužim. Ona je stala na prag i rekla "Ti možeš u svojoj kući da radiš to, a u mojoj ne možeš". Nikad nisam saznao razlog, nikad, do današnjeg dana. Posle na groblje kad sam dolazio, zabranjivala je Saši da priča sa mnom, sve sam iza leđa morao da mu dajem 100 maraka da ona ne vidi - ispričao je Novica jednom prilikom.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Srbija