• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.06.2018

08:37

KOLINDI OPADA POPULARNOST: Hrvati više nemaju poverenja u predsednicu!

Balkan

KOLINDI OPADA POPULARNOST: Hrvati više nemaju poverenja u predsednicu!

Podeli vest

Hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović sve više gubi podršku, pokazalo je istraživanje o raspoloženju građana prema političarima i radu predsednice - Crobarometar za jun

Hrvatski premijer Andrej Plenković može da računa na to da o njemu pozitivan utisak trenutno ima 35 odsto ispitanika, a negativan 54 odsto, što je njegov najlošiji rejting. 

Prema istraživanju, koji je za hrvatski Dnevnik Nove TV sprovela agencija IPSOS između 1. i 20. juna, na uzorku od 975 punoletnih građana iz Hrvatske, rad predsednice podržava 46 odsto njih, a ne podržava 45 odsto, dok je devet odsto reklo da "ne zna". 
Hrvatski Dnevnik Nove TV ukazuje da predsednica ima razloga za zabrinutost jer izbori dolaze. 

- A kada vidi kako je u istom mandatu stajao njen prethodnik, a gde je sada, mogla bi nešto i promeniti. Ivo Josipović je u istom razdoblju svojeg mandata imao 71 odsto građana koji su odobravali njegov rad. Kada je popularnost u pitanju, 81 posto građana imalo je o njemu pozitivan utisak 2013 - navodi taj medij. 

KolindaTanjug

Kolinda Predsednica, ističe, gubi podršku već pet meseci, dodaje Dnevnik Nove TV. Izgubila je deset odsto podrške, ali ne kod HDZ-a, gde uživa podršku od 80 odsto. 

Što se tiče ostalih stranaka, njen rad podržava 25 odsto SDP-ovih birača, 53 odsto birača Mosta i 40 odsto birača Živog zida, navodi se u istraživanju. 

Ipak, istraživanje je pokazalo da je predsednica i dalje najpopularnija među političarima i da o njoj pozitivan utisak ima 59 odsto građana, a negativan 33 odsto. 

Na drugom mestu, navodi Dnevnik Nove TV, je Ivan Vilibor Sinčić iz Živog zida, o kojem pozitivan utisak ima 46 odsto ispitanika, a negativan 39 odsto.
Građani su i dalje podeljeni kada je reč o Boži Petrovu iz Mosta, o kojem 44 odsto ispitanika ima pozitivan utisak, a negativan 42 odsto. 

Predsednik SDP Davor Bernardić, takođe, nije popularan - o njemu negativan utisak ima 54 odsto građana, a pozitivan 25 odsto. 

Kada je reč o najpopularnijim političarima u četiri velike stranke u Hrvatskoj, istraživanje je pokazalo da kod glasača HDZ-a nema promene i da je Grabar-Kitarović i dalje najpopularnija, s podrškom od 88 odsto. Odmah iza nje je Plenković, s podrškom od 87 odsto, a na kraju je Milan Bandić, koji je za 64 odsto HDZ-ovih birača prvi izbor.
Birači SDP-a bi, pak, odabrali Anku Mrak Taritaš, s podrškom od 75 odsto, Davor Bernardić ima podršku od 55 posto, a na kraju je Ivan Vilibor Sinčić, kojeg 49 odsto birača SDP-a smatra pozitivnim.

Kada je reč o biračima Živog zida, Ivan Vilibor Sinčic ima podršku od 81 posto, a za njim sledi Grabar-Kitarović s podrškom od 55 odsto, a na treće mesto, s podrškom od 47 odsto, dele Bandić i Petrov.
Petrov je lider kod birača Mosta - o njemu pozitivan utisak ima 88 odsto birača, potom sledi Grabar-Kitarović s podrškom od 74 odsto, a na kraju je Ivan Vilibor Sinčić s podrškom od 53 odsto birača, navodi se u istraživanju. 




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija