• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.10.2019

08:49

KUSTURICA I HANDKE RAZBESNELI SARAJEVO I ŠIPTARE, a Komitet za književnost Kraljevske Švedske akademije nauka ih dotukao!

Balkan

KUSTURICA I HANDKE RAZBESNELI SARAJEVO I ŠIPTARE, a Komitet za književnost Kraljevske Švedske akademije nauka ih dotukao!

Podeli vest

Reditelj Emir Kusturica oduševljen je vešću da je Peter Handke dobio Nobelovu nagradu za književnost. Slavni režiser tako je samo dosolio "teške rene Sarajeva i Prištine", koji nikako ne mogu da pređu preko činjenice da je "veliki prijatelj Srba" dobio najveće priznanje za svoje književno delo

Da sve bude još strašnije po mrzitelje Handkea i Srba, pobrinuo se i Komitet za književnost Kraljevske švedske akademije nauka, koji je poručio Sarajevu i Prištini da Nobelova nagrada ne može biti oduzeta.

- Nobelova nagrada ne može biti oduzeta. U statutima Nobelove fondacije ne spominje se takva mogućnost. Nijedan od odbora za dodelu nagrada u Stokholmu ili Oslu nikad nije razmišljao o opozivu nagrade nakon što je dodeljena - rekao je za Anadoliju Mikael Ostlund, predstavnik za medije pri Nobelovoj fondaciji na pitanje može li Handkeu biti oduzeta nagrada.

Kusturica je ustvrdio kako se desila velika stvar za književnost.

- To je i pravedan izbor. Handke je čovek čija politička borba je bila nastavak njegove literature koja se bavila skrivenim sadržajima ljudske egzistencije, autsajderima koji su bili i ostali privrženi pravdi - rekao je Kusturica.

ZABOLELA GA ISTINA! KOMŠIĆ PUCA OD MUKE ŠTO JE SRPSKI PRIJATELJ DOBIO NOBELA! Zbog Handkea piše protestno pismo Nobelovom komitetu!

Podsetimo, odluka da Nobelova nagrada za knjiženovnost ove godine bude dodeljena austrijskom književniku Peteru Handkeu razbesnela je posebno Albance i Bošnjake, koji za austrijskog pisca i velikog prijatelja srpskog naroda tvrde da negira genocid u Srebrenici i da je pozivao na odbranu bivšeg predsednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića.

U obrazloženju odluke o dodeli Nobelove nagrade Handkeu stoji, imeđu ostalog, da ju je on dobio zbog, "jezičke inovativnosti kroz pisanu reč, koja opisuje ljudsku marginalizaciju i unikatnost življenja".

RULJA MUSLIMANA I ALBANACA NAPALA HANDKEA USRED OSLA! Pogledajte reakciju nobelovca na povike: FAŠISTO, FAŠISTO!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milutin Vranjski

pre 4 godine

Od srca čestitam gospodinu Handkeu na zasluženo dobijenoj Nobelovoj nagradi za književnost. Ono što smatram, minimumom političke korektnosti, bilo bi da posthumno Nobelovu nagradu za mir dobije đeneral Draža - kao borac za slobodu, žrtva nacističkog, engleskog i komunističkog terora.

laki

pre 4 godine

naravno da negira genocid, jer genocida nije ni bilo istina polako izbija na površinu. genocid su smislili klinton u svojoj cia kancelariji, i svesrdnu pomoć bolesnog uma alije izetbegovića. klinton je uzeo velike pare i od muslimana a i i od albanaca. albanaca ima u new yorku ko krušik pasa koji imaju u svom vlasništvu ceo brini. izdaju kuce i apartmane preprodaju stanove, a t crnih para ima na milione dolara koji su sr slikali i u klintonove dijelove. a lepljivi klintonovi prsti ne razlikuju krvavi novac. to je isto i sa srebrenicom.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija