• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Index

27.12.2019

15:14

DRAMATIČNA BLOKADA HRVATSKE GRANICE TRAJALA SATIMA, a onda je OTKRIVENO DA IZA SVEGA STOJI JEDAN RUS I ČUDNA SPRAVA

Balkan

DRAMATIČNA BLOKADA HRVATSKE GRANICE TRAJALA SATIMA, a onda je OTKRIVENO DA IZA SVEGA STOJI JEDAN RUS I ČUDNA SPRAVA

Podeli vest

Granični prelaz između Slovenije i Hrvatske danas je bio blokiran zbog dojave o bombi. Ispostavilo se da je dojava bila lažna, a kasnije je objavljeno i šta se tačno dogodilo.

Granični prelazu Bregana je satima bio blokiran za saobraćaj. Istovremeno, mladi ruski pijanista na svom Fejsbuk profilu napisao šta se dogodilo i objavio sliku uređaja za koji su policajci mislili da je bomba. Radi se o blutut uređaju, odnosno pedali za ajped koja okreće notne stranice.

Andrej Gugnin je napisao kako je danas zadržan na granici Slovenije i Hrvatske, da su ga bacili na zemlju s licem prema dole i ruke mu stavili na iza leđa.

- Moju devojku su ispitivali posebno i nisu joj dozvolili da me vidi. Ona je zvala ruski konzulat u Ljubljani, ali su joj rekli da trenutno ne mogu ništa da učine jer policija još ništa ne govori. Više od dva sata držali su me s lisicama na rukama bez ikakvog objašnjenja.

 

 

Problem je bio što policija nije imala pravo ni dozvolu da otvori moj prtljag već su morali da čekaju stručnjake iz Ljubljane. Kada su shvatili da moja pedala nije bomba, izvinili su se i ponudili me kafom, objasnili mi i pokazali zašto su mislili da se radi o opasnoj napravi... Da budem iskren i sam bih pomislio da je to bomba da sam bio u njihovoj poziciji - napisao je između ostalog Gugnin.

Slovenska policija je saopštila je da je autobus, koji je iz Zagreba krenuo za Torino, stigao na granični prelaz. U autobusu je bilo 45 putnika, a policajac je naredio temeljnu graničnu proveru koja je uključivala i rendgenski pregled prtljaga.

U jednom od kofera otkriven je uređaj s električnim napajanjem koji je po obliku i karakteristikama ličio na eksplozivnu napravu s mehanizmom za paljenje. Kako je kasnije pojasnio portparol Policijske uprave Novo Mesto, taj uređaj služi za uštimavanje klavira.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 4 godine

Odkud znaju ustaše, šta je tehnika. Njima su samo puške i bombe u glavi, ništa drugo ne znaju ! ! ! !

zikerro

pre 4 godine

nisu oni pregledali nego Slovenci čitaj nije Bregana u Hrvatskoj

simacukic

pre 4 godine

nisu ovo radili hrvati vec slovenci jer znam i ja samu jutarnjim casovima bio na tom prelazu ljudi su samokulturno radili svoj posao svi putnici sa svojim prtljagom iz svih autobusa su morali da donesu na rengen kontrolu bez ikakvih problema sve je islo vrlo brzo

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija