• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik

29.12.2019

08:40

SKANDAL U CENTRU ZAGREBA! Veličali USTAŠKOG ZLOČINCA PAVELIĆA na misi u bazilici, uz pozdrav ZA DOM SPREMNI!

Balkan

SKANDAL U CENTRU ZAGREBA! Veličali USTAŠKOG ZLOČINCA PAVELIĆA na misi u bazilici, uz pozdrav ZA DOM SPREMNI!

Podeli vest

U bazilici Srca Isusova, koja se nalazi u centru Zagreba, u subotu je održana misa zadušnica za Antu Pavelića, ustaškog poglavnika odgovornog za genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima

Oko stotinu ljudi, mahom starijih muškaraca, slušalo je propoved tokom koje je u dva navrata istaknuto da se radi o misi zadušnici za Pavelića, prenosi nedeljnik „Novosti“.

Za razliku od nekih ranijih godina, kada su sveštenici bazilike Srca Isusova predvođeni paterom Vjekoslavom Lasićem eksplicitno veličali ustaškog zločinca i tvrdili da je on u raju, ove godine nije poslata poruka o čistoći njegove duše.

Poštovaoci NDH i Pavelića, koji je na jučerašnji dan pre 60 godina umro u Madridu, daleko od ruke pravde, po završetku mise delili su kalendare s citatima poglavnika i ustaškim i domobranskim simbolima, a novu, 2020. godinu čestitali su uz pozdrav „Za dom spremni“.

Poziv na „spomen misu povodom 70 godina večne selidbe duše poglavnika dr. Ante Pavelića“ ranije je preko društvenih mreža uputilo udruženje Hrvatski domobran Zagreb, a u njemu je stajalo „neka mu je duša u večnom miru među anđelima’.

Reč je o jednoj od podružnica udruženja Hrvatskih domobran, koja izdaje istoimeni list u kojem se otvoreno slavi ustaški pokret i NDH i negiraju razmere počinjenih zločina. Izlaženje tog lista već godinama finansira Ministarstvo hrvatskih branitelja.

USTAŠKE SPLETKE, SE*S I KRVAVI LOV NA SRBE! Tajni dosije otkriva: Evo zašto se Pavelić držao se HITLERA I MUSOLINIJA KAO PIJAN PLOTA!

Na čelu zagrebačkog ogranka udruženja nalazi se spomenuti Jurjević, član HDZ-a koji je 2016. godine pokušao da se kandiduje za predsednika te stranke.

Kako nije uspeo da skupi potrebnih 10.000 potpisa, na kraju nije postao protivkandidat Tomislavu Karamarku.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 4 godine

Ništa tu čudno nie. Svake godine, širom Hrvatske, ne samo u ovoj crkvi, se Ante Paveliću posvećuje mise... i ne samo njemu već i mnogim drugim ustašama. Mene više brine ovaj naš Ljotićevac, Boško Obradović i njegovo baljezganje.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Величање нацизма и нациста у Загребу, то више није скандал, то је редовна делатност...!

maks

pre 2 godine

Slavi se i slavit če se. SVE što je Hrvatsko. Ako imate problem s time, to je VAŠ problem. A nas ni VI ni vaši problemi NIMALO ne zanimate. Prema tome, ostaje vam samo da cvilite kao i dosad. Od ljubomore, očaja i NEMOČI. Drugo vam ništa ne preostaje.

EKSKLUZIVNO! Pismo Ante Pavelića partizanu Viktoru Ivančiću: Štovani Viktore, da ti se zahvalim ŠTO SI KAO PRAVI HRVAT UPAO U JASENOVAC I POMEO SVE DOKUMENTE...
Društvo

EKSKLUZIVNO! Pismo Ante Pavelića partizanu Viktoru Ivančiću: Štovani Viktore, da ti se zahvalim ŠTO SI KAO PRAVI HRVAT UPAO U JASENOVAC I POMEO SVE DOKUMENTE...

Nedavno je objavljen FBI dokument koji opovrgava sumnje kako je Adolf Hitler izvršio samoubistvo i da je, u podmornici, pobegao u Argentinu, završio svoj život u luksuznoj vili negde u Andima. Javnosti je promakao još jedan deklasifikovani dokument, tačnije pismo poglavnika Ante Pavelića izvesnom Viktoru Ivančiću, partizanskom kapetanu prve klase

28.04.2019

13:21 >> 13:23

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija