• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurir

15.01.2020

21:51

MILO OTIŠAO KORAK DALJE,  HOĆE DA ZABRANI SRPSKE TELEVIZIJE! Smeta im istina, PA BI DA JE UKINU!

Balkan

MILO OTIŠAO KORAK DALJE, HOĆE DA ZABRANI SRPSKE TELEVIZIJE! Smeta im istina, PA BI DA JE UKINU!

Podeli vest

Savet Agencije za elektronske medije (SAEM) Crne Gore saopštio je da će od srpskog regulatora zatražiti utvrđivanje odgovornosti televizija Hepi, Pink M i RTS zbog kršenja standarda i najavio mogućnost ukidanja emitovanja programa tih televizija na teritoriji Crne Gore

SAEM u saopštenju navodi da će od Regulatornog tela Srbije za elektronske medije (REM) zatraži da pokrene proceduru za utvrdjivanje odgovornosti Hepi TV, TV Pink M i TV RTS1 zbog kršenja standarda propisanih Konvencijom o prekograničnoj televiziji i Direktivom o AVM uslugama i da preduzme adekvatne mere.

Oni to traži jer je uočio da ti RTV-emiteri koriste "pogrdno, uvredljivo ili uznemiravajuće izražavanje koje podstiče intenzivne negativne emocije, iskazivanje neprijateljstva ili želju za diskriminacijom, kao i omalovažavanje ili obezvrđjivanje pripadnika crnogorske nacionalnosti, negiranjem njihovog nacionalnog identiteta i posebnosti".

Podsećamo da je Konvencijom o prekograničnoj televiziji i Direktivom o AVM uslugama propisano da svi programski prilozi u pogledu njihovog prikazivanja i sadržaja treba da poštuju dostojanstvo ljudskog bića i osnovna prava drugih, kao i da posebno ne smeju neprikladno isticati nasilje ili podsticati rasnu netrpeljivost, kao i da ne smeju sadržati bilo kakvo podsticanje mržnje na osnovu rase, pola, vere ili nacionalnosti", ističe crnogorska Agencija za elektronske medije.

(FOTO/VIDEO) "IZGUBIŠ LI VERU, IZGUBIO SI SVE"! Budva ustala u odbranu svetinja - SNAŽNA PORUKA IZ OMILJENOG LETOVALIŠTA SRBA!

Uvažavajući da se radi o pitanju od javnog interesa, odnosno kršenju standarda propisanih međunarodnim dokumentima, SAEM je pozvao REM Srbije da preduzme "neophodne radnje u cilju njihovog otklanjanja u najkraćem mogućem roku".

- SAEM izražava očekivanje da će Regulatorno telo za elektronske medije u Srbiji, u skladu s našom dobrom dosadašnjom saradnjom, preduzeti neophodne radnje i sankcionisati kršenje programskih standarda u narednih 15 dana, što je i zakonom definisan rok - navodi se u saopštenju.

Na taj način bi se, piše AEM, "doprinelo promociji i efikasnoj primeni preuzetih međunarodnih obaveza u vezi sa slobodom prijema i reemitovanja sadržaja iz drugih država, u pravcu unapređenja i zaštite kako slobode izražavanja, tako i drugih ljudskih prava građana".

- Ukoliko se i nakon isteka roka nastavi kršenje medijskih standarda, Savet Agencije će preduzeti mere ograničavanja reemitovanja spornih programa na teritoriji Crne Gore - upozorila je Agencija za elektronske medije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
RINGISPIL

pre 4 godine

Sada ce ovi nasi opet da kmece. Znaju ameri da srbin na srbina najbolje udara.

master

pre 4 godine

Sa ovakvima molitve ne rade, ali zato sila da.

stevan T

pre 4 godine

Samo da se zna. Revoluciji u Crnoj Gori samo treba JEDAN ZAR.

dragan stanimirovic

pre 4 godine

Au brate mili ovaj Milo ce da stavi Crnu Goru pod stakleni stit neda nista da dodje I Montenegro.Ipak su Hitler I Fanko za njega AMATERI.Izgleda da bi imao volju kao Djilas da Srpskoj televizijI rezira program kako je naucio televiziju u Crnoj Gori. Prevazici ce sve diktatore bice najgori a u boga neveruje

Slobodan

pre 4 godine

onda bi morao da zabrani i Internet, Postu i sve ostalo osim Srpskih turista.

PATRIJARH IRINEJ: NAROD JE SPREMAN DA BRANI SVOJE SVETINJE, ne samo rečima, već i životima. Ovo zlo u Crnoj Gori ima i jedno dobro, probudilo je veru i kod onih koji nisu znali da je imaju!
Politika

PATRIJARH IRINEJ: NAROD JE SPREMAN DA BRANI SVOJE SVETINJE, ne samo rečima, već i životima. Ovo zlo u Crnoj Gori ima i jedno dobro, probudilo je veru i kod onih koji nisu znali da je imaju!

Molimo se Gospodu da osvetli razum i srca onih koji odlučuju u Crnoj Gori, da ne udaraju na Božje i narodne svetinje. Jer crkvena imanja ne služe samo predstavnicima crkve već celom narodu. A narod se u bratskoj i svetoj Crnoj Gori neće smiriti dok se oni koji tamo odlučuju ne ostave tih zlih namera. Jer ne da da zlo pobedi dobro

14.01.2020

13:33

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17