• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: IN4S

23.02.2020

17:57

JADNA JE DRŽAVA KOJA SE PLAŠI PESNIKA! Amfilohije o sramnoj odluci da se članovi Beogradskog sindikate ne puste u Crnu Goru: NJIHOVA PESMA JE TESTAMENT!

Balkan

JADNA JE DRŽAVA KOJA SE PLAŠI PESNIKA! Amfilohije o sramnoj odluci da se članovi Beogradskog sindikate ne puste u Crnu Goru: NJIHOVA PESMA JE TESTAMENT!

Podeli vest

Jadna je država i Crna Gora ako se plaši pesnika, rekao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije, uručujući orden članu grupe "Beogradski sindikat"

Članovima ove grupe, koji su snimili pesme "Dogodine u Prizrenu" i "viće zora", posvećene odbrani svetinja na Kosovu i Metohiji i u Crnoj Gori, zabranjen je ulazak u Crnu Goru. Feđa Dimović, Blažo Vujović i Boško Ćirković vraćeni su sa graničnog prelaza Dobrakovo i podgoričkog Aerodroma, ali je Aleksandar Protić uspeo da uđe u Crnu Goru i primi gramatu i orden sa zlatnim likom svetog Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca.

- Crna Gora, koja je ognjište velikih pesnika i svetaca Božijih, velikoga Petra Drugog Lovćenskog Tajnovidca, ta Crna Gora se uplašila od pesnika- rekao je mitropolit.

Oburdavajući crkvu sa Lovćena oburdali su Crnu Goru - ocenio je mitropolit Amfilohije i dodao da Crna Gora ne može nestati jer je ona sagrađena na bogoljublju i bratoljublju:

- Svi koji su u Crnoj Gori kroz vekove hodili svetim putem Božijim su uspravljali ovaj narod i danas iz te uspravljenosti narod je krenuo da proslavlja ime Božije ulicama u miru i ljubavi, radosti i bratskoj slozi i slobodi.Tako su i ovi mladi ljudi iz "Beogradskog sindikata" kroz te svoje jesme pevali veoma opasnu pesmu za Crnu Goru, koja nije ništa drugo nego ponovljeni testament i himna kralja i gospodara Crne Gore Nikole Prvog Petrovića - rekao je Amfilohije.

(FOTO) PREPEŠAČILI 16 KILOMETARA DA PODRŽE PRAVOSLAVNU BRAĆU, A ONDA IH DOČEKAO KORDON POLICIJE! Milogorci sve gori, NISU DALI NARODU IZ REPUBLIKE SRPSKE DA PREĐU GRANICU

Uručujući nagradu, on je dodao da je u Crnoj Gori „vaskrsao narod“ i da je „kroz njegovo buđenje i naša Crkva na ovim prostorima postala jedan od najznačajnijih duhovnih centara ne samo našeg naroda, nego sveukupne Evrope i sveta“.

- Ovi molebni i blagoslovene litije to je nešto jedinstveno što se danas događa u svetu. Narod masovno izlazi na molitvu Gospodu, Presvetoj Bogorodici u znaku bratske ljubavi i slobode. Odavno je trebalo i čekalo se da se narod Crne Gore probudi i da zadobije slobodu i oslobodi se od straha - kazao je vladika Amfilohije.

Po njegovim rečima „prvi put posle toliko vremena duh koji neguje Crkva Hristova, duh ljubavi i zajedništva, bratske sloge i slobode, i straha samo pred Bogom, a ne pred moćnicima ovoga sveta, se probudio i to je veliki Božiji dar“.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija