• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Šević

28.05.2020

22:56

RAT KLANOVA STIGAO U UKRAJINU! Rasvetljena mafijaška sačekuša u centru Kijeva!

Balkan

RAT KLANOVA STIGAO U UKRAJINU! Rasvetljena mafijaška sačekuša u centru Kijeva!

Podeli vest

Nišlije Milan Branković (31) i Petar Jovanović (46) i Barani Emil Tuzović (30) i Stefan Đukić (30) uhapšeni u Kijevu jer su teško ranili "kavčanina" Radoja Zvicera. Sumnja se da je četvoricu atentatora unajmio "škaljarski klan"

Dvojica Srba i dvojica Crnogoraca uhapšeni su u Ukrajini zbog sumnje da su prekjuče u Kijevu izrešetali i teško ranili vođu zloglasnog crnogorskog "kavačkog klana" Radoja Zvicera (37)!
 

Iza rešetaka su Nišlije Milan Branković (31) i Petar Jovanović (46), kao i Barani Emil Tuzović (30) i Stefan Đukić (30)! Sumnja se da ih je angažovao "škaljarski klan", koji je godinama u krvavom ratu sa "kavčanima"!

 

Otpor

Prilikom hapšenja osumnjičeni su pružili otpor i pokušali su da pobegnu. Imali su oružje i kriptovane telefone
Igor Klimenko


 

Krenuli u Moldaviju
Ukrajinska policija juče je objavila snimak napada na Zvicera, koji se odigrao u utorak predveče u elitnom delu Kijeva.
Na snimku se vidi parkirani crni "mercedes smart", u kome sede dvojica napadača. Zatim se na snimku pojavljuje i Zvicer, koji džogirajući prilazi "smartu", iz koga potom iskaču napadači. Jedan od njih, najverovatnije Đukić, obučen u belu trenerku, stao je ispred njega i zapucao je. Zvicer je pokušao da pobegne, napravivši nekoliko koraka, ali je pao, a napadači su pobegli. Bili su po svemu sudeći uvereni da su ga likvidirali, jer mu niko nije prišao da ga "overi" hicem u glavu, kako to obično biva u mafijaškim sačekušama.


Čim su se malo udaljili sa mesta zločina, dvojica napadača su zaustavila "smart", a zatim su ga polila benzinom i zapalila, što su takođe snimile bezbednosne kamere sa jedne obližnje zgrade. Plamen je buknuo i zahvatio jednog napadača, ali su obojica pobegli do drugog automobila i nestali.

Foto: POLICIJA UKRAJINE


Policija je, međutim, pregledom snimaka sigurnosnih kamera uspela da utvrdi kuda su se tačno kretali napadači i sa kim su se potom sastali. Sutradan ujutro, četvorica osumnjičenih su locirani u okolini Odese, u jednom džipu, gde su im specijalci postavili zasedu i pohapsili ih. Veruje se da su napadači hteli da se domognu Moldavije.


Prema rečima šefa ukrajinske policije Igora Klimenka, "četvorica Balkanaca su osumnjičeni za praćenje, logistiku i pokušaj ubistva poznatog crnogorskog kriminalca".
- Utvrđeno je da su došli u Ukrajinu početkom maja, da su organizovali nadzor žrtve i da su duže vreme pratili metu. Zatim su kupili vozilo i automatsko oružje i u utorak krenuli u krvavi pohod. Prilikom hapšenja osumnjičeni su pružili otpor i pokušali su da pobegnu. Kod sebe su imali oružje i kriptovane telefone - rekao je Klimenko.


Inače, Stefan Đukić, koji se ranije prezivao Mandić, pripada zloglasnom "barskom klanu", koji blisko sarađuje sa "škaljarcima". On se nalazi na crvenoj Interpolovoj poternici zbog likvidacije suparnika iz Bara Jovana Klisića i ranjavanja njegovog prijatelja Velizara Gardaševića 1. novembra 2019.
Đukić je pre četiri godine bio hapšen i u Beogradu sa još trojicom muškaraca jer su u iznajmljenoj garaži sakrili veću količinu oružja koje je, kako veruju u policiji, trebalo da posluži za mafijaške likvidacije.

Ko je Radovan Zvicer?

Zvicera su bezbednosne službe označile kao vođu "kavačkog klana" i nalazi se na poternici zbog sumnje da je naručio veliki broj ubistava, iako još ni za jedno zvanično nije optužen.

Crnogorski mediji prenose i da je izuzetno bogat i da poseduje na desetine nekretnina u Crnoj Gori i u inostranstvu. Navodno se krio u zemljama regiona i EU pod lažnim imenom Josip Babić.


I Emil Tuzović je odranije poznat crnogorskoj policiji, a u januaru 2016. je ranjen u stomak ispred jednog kafića u centru Podgorice.
Nišlije Milan Branković i Petar Jovanović takođe su dobro poznate policiji po raznim krivičnim delima.

Što se Zvicera tiče, on je u kritičnom stanju zbrinut u kijevskoj bolnici, gde se lekari bore za njegov život. Utvrđeno je da je na njega ispaljeno sedam metaka, od kojih ga je pet pogodilo u stomak i grudi.

Foto: MUP


Radovan je samo poslednja žrtva brutalnog rata između "škaljarskog" i "kavačkog" klana, u kom je do sada likvidirano više od 40 ljudi. Veruje se da je napad na Zvicera zapravo osveta za ubistvo dvojice visokorangiranih pripadnika "škaljarskog klana" Igora Dedovića i Stevana Stamatovića, koji su 21. januara izrešetani pred ženama i decom u restoranu u Atini.


Crnogorski mediji tada su pisali da su ubistva u Atini povezana sa likvidacijom Kotoranina Marka Vukovića, koji je navodno kum Radoja Zvicera. Vuković je izrešetan samo dva dana pre Dedovića i Stamatovića u svom automobilu na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

Pucali i na porodice
Osim toga, Jovica Vukotić, vođa "škaljaraca" koji je nedavno izručen iz Srbije u Crnu Goru, optužen je da je u maju 2016. u kotorskom naselju Dobrota pucao na Tamaru Zvicer, Radojevu suprugu, ali je nije pogodio.
Podsetimo, oba klana su sve do 2014. činila jednu moćnu narko-bandu, koja je švercovala ogromne količine droge iz Južne Amerike u Evropu. Međutim, posle nestanka 300 kilograma kokaina u španskom gradu Valensiji banda se pocepala na dva klana, koji su uzeli nazive po naseljima u Kotoru, i započeo je surovi rat.
Jedni za drugim, "škaljarci" i "kavčani" ubijani su ispred svojih kuća i na javnim mestima. Pucano je u vođe, njihove bliske saradnike, ali nisu bili pošteđeni ni članovi njihovih porodica.
 

Proširuje se spisak "zabranjenih" u Srbiji

Srpske bezbednosne službe su 2018. zabranile ulazak u našu zemlju za više od 300 stranih državljana, mahom Crnogoraca, za koje se veruje da su povezani sa "škaljarcima" ili "kavčanima", jer se rat ova dva klana prelio i u Srbiju. Nakon poslednjeg obračuna u Ukrajini, predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će ovaj spisak "bezbednosno interesantnih" osoba kojima je zabranjen ulazak u Srbiju biti proširen za još 50 do 100 ljudi.

 

Foto: ukrajinska policija


 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija