• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

01.08.2020

09:06

NESREĆNICA KOSOR SKROZ PROLUPALA! Nije dovoljno da Srbin dođe u Knin, evo šta prvo mora da uradi! USTAŠKOM LICEMERJU NEMA KRAJA!

Balkan

NESREĆNICA KOSOR SKROZ PROLUPALA! Nije dovoljno da Srbin dođe u Knin, evo šta prvo mora da uradi! USTAŠKOM LICEMERJU NEMA KRAJA!

Podeli vest

Bivša predsednica Vlade Hrvatske Jadranka Kosor smatra da bi bilo važno da pre odlaska u Knin, na obeležavanje godišnjice vojno-policijske akcije „Oluja“, potpredsednik Vlade Hrvatske i predstavnik srpske nacionalne manjine, Boris Milošević, jasno kaže da „Oluja“ nije bila etničko čišćenje

Tu izjavu Kosor je napisala na društvenoj mreži Tviter zatraživši od Miloševića i da osudi predsednika Srbije Aleksandra Vučića koji, kako je navela, „grmi o etničkom čišćenju uprkos presudi suda u Hagu“.

​Mediji su ranije javili da će funkcioner srpske stranke u Hrvatskoj ,SDS S, i novoizabrani potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević prisustvovati obeležavanju godišnjice vojno-policijske akcije „Oluja“ u Kninu.

 

 

Ta vest je objavljena pošto je hrvatski premijer i predsednik HDZ Andrej Plenković rekao da bi bilo „jako dobro i korisno“ kada bi na obeležavanje „Oluje“ u Kninu došao i potpredsednik Vlade iz redova Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) te dodao da se razgovara o mogućnosti da ove godine predstavnici Vlade Hrvatske obeleže i srpska stradanja.

Boris Milošević smatra da je njegov najavljeni odlazak na obeležavanje vojne akcije „Oluja“ važan gest koji će poboljšati status srpske zajednice u Hrvatskoj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bane

pre 3 godine

A zašto mislite da je prolupala? Prolupali su Pupovac i Milošević. Misle li oni da će poboljšati položaj srpske zajednice u Hrvatskoj. Pa eto vam odgovora koji je dala ustaška primadona Kosor.

AMatić

pre 3 godine

Kosor kao i većina hrvata boluje ako Srbima u Hrvatskoj ne nameću nešto što je sramno za Srbe. Ali zato Hrvati neće nikad izaći na kraju sa svojom prošlošću, mržnjom čak mrze i sami sebe, i tragedijom koju su naneli srpskom narodu. Blago srbima dok je Vučića.

ponosanS

pre 3 godine

Bas tako, samo da nam Kosorka onda objasni gde su nestali Srbi koji su vekovima ziveli na svojoj zemlji koja je avnojevskim odlukama pripojena Hrvatskoj. Srbi u Austro-ugarskoj su imali svoje krunske zemlje gde nisu mogli hrvati da im upravljaju zato nas toliko mrze, ali se nasih krunskih zemalja ne odricu. Sta je ta njihova oluja ako ne zlocin odnosno genocid jer Srba vise nema na tim podrucjima, pusta sela, zmije i vukovi.

Lela

pre 3 godine

Istrazite i objavite ko je Boris Milosevic. Njegov otac se borio na strani Hrvatske vojske u Oluji i najverovstnije je imao i njihovu HV mirovinu jer je bio vojno lice. On nosi burmu na levoj ruci i najverovstnije je katolik. Raskrinkajte ovog prevaranta koji glumi Srbina Krajisnika.

zora

pre 3 godine

Politicarka (krpa) za brisanje poda a licno zivi u stanu koji je oduzat od srba. Kako ona zove 250 hiljada srba koji su napustili svoju drzavu?

sava sisko

pre 3 godine

Ako je ovaj nesrecni KVISLING neophodan hrvatima da im bar jedan Srbin amnestira etnicko ciscenje onda je taj jadnik mogao da precuti da nu je otac bio ucesnik oluje Ovako n jegovo zrtvovanje radi boljitka za svoj narod je toliko bedno kao i sama proslava oluje.Ako je necija istorija toliko siromasna i prazna da bi pronasli nacionalni praznik neka slave tudje kao i do sada.Posle bitke na Gvozdu ili Petrovoj gori pre devet vekova nisu se nikome ni suprostavili a kamoli da su nekoga pobedili. Cast MATIJI GUBCU. Sve su im dali fasisti i komunisti preko Srpski ledja. Nemam nista protiv tog naroda koji nazalost u svojoj lijepoj ima vise logora jama stratista srba ngo pozorista i muzeja.Neka slave sto god hoce nece im pomoci ni mrznja ni pokrstavanje ni progoni zlo nad nama nije dovijeka... Sve u svemu KOLKO BRUKE TOLKO I SRAMOTE..................................

DEDA RAKA

pre 3 godine

"Gospodična" Kosor, zabole me donjopupčani izrastak šta je preudio Hag, ti si i dalje fašisoidna persona ! Aki ti nije jasno to ti proterani Srbi misle glasno ! I ja te "obožavam" strasno !!! Koliko isrena bilo - tolijo sreće imala .

maks

pre 3 godine

Napokon da si i ti dobila malo pameti u tu sijedu glavu. Mogla si i dosad nešto naučiti, imala si vremena,ali bolje ikad nego nikad.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17