• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: mediji/Informer.rs

25.08.2020

18:32

USKORO U CRNU GORU BEZ PCR TESTA?! Da li će milogorci posegnuti ZA OČAJNIČKIM POTEZOM?!

Balkan

USKORO U CRNU GORU BEZ PCR TESTA?! Da li će milogorci posegnuti ZA OČAJNIČKIM POTEZOM?!

Podeli vest

Osim predstojećih izbora, jedna od glavnih tema u Crnoj Gori je i dalje otvaranje granice prema Srbiji, tačnije ukidanje obaveznog testiranja za turiste koji dolaze iz naše zemlje

Razlog je krajnje pragmatičan, tačnije ekonomske prirode, pošto se tamošnji turistički radnici nadaju da bi srpski turisti mogli da im koliko-toliko izvuku turističku sezonu krajem avgusta i tokom septembra.

Preko najvećeg graničnog prelaza Dobrakovo, od otvaranja granica do 15. avgusta prošlo je 7.500 putnika.

- Ukoliko se uporedi period od 1. januara do 22. avgusta prošle godine sa istim periodom ove godine, broj putnika je manji za 79,55 odsto. Od otvaranja granica 15. avgusta do prekjuče, u proseku, preko graničnog prelaza pređe oko 1.550 putnika. Za isti period prošle godine u proseku prelazaka preko graničnog prelaza bilo je 19.750 putnika - rekao je za "Vijesti" Veselin Novović, komandir stanice granične policije Bijelo Polje.

- Imamo dve aktivne linije za Srbiju, do Beograda i Subotice iz Herceg Novog. Obe trenutno posluju na granici profitabilnosti, za sada samo pokrivaju tekuće troškove jer su popunjene svega 30 odsto u najvećoj meri zbog neophodnosti testova za prelazak granice - rekao je za "Pobjedu“ Radivoje Kovačević direktor firme "Božur" i dodao da je interesovanje za putovanje veliko, ali da su testovi problem.

I "Srbija voz" je spreman odmah da uspostavi železnički saobraćaj sa Crnom Gorom i pokrene vozove na relaciji Beograd-Bar.

- Čeka se odluka crnogorskih vlasti u vezi sa ukidanjem obaveznih PCR testova za vozno osoblje - izjavio je direktor "Srbija voza" Jugoslav Jović.

SRBIJA NEĆE DOZVOLTI KRŠENJE ZAKONA! Glasačima DPS-a iz Tutina, Prijepolja i Sjenice koji budu glasali u Crnoj Gori ukida se socijala i krivično će odgovarati!

Kako je rekao, vozovi su dezinfikovani, označeni su ulazi i izlazi, kao i mesta za sedenje i slično. Prema njegovim rečima, postoji veliko interesovanje putnika za pokretanje linije Beograd-Bar, prvo bi se razgovaralo samo o noćnom vozu koji bi išao svakodnevno, ali i da bi mogao da bude pokrenut i dnevni voz.

- Ako budu želeli dnevni voz, mi imamo i materijalno obezbeđenje i ljude, sve je spremno - naglasio je Jović.

Podsetimo, dr Boban Mugoša, direktor Insituta za javno zdravlje Crne Gore, najavio je da bi mogli da budu ukinuti obavezni PCR testovi za građane Srbije, ukoliko se nastavi poboljšanje zdravstvene situacije u Srbiji".

Kako je juče zabeleženo samo 57 novozaraženih, odnosno 0,78% testiranih, a danas tek nešto više od sto (1,22 odsto od broja testiranih), nije isključeno da nova mera i ukidanje obaveznog PCR testa bude doneta već ovog petka. Ili da barem bude dozvoljen negativan nalaz na testu za antitela koji košta 1.200 dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17