• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.10.2020

16:09

ŠTA OVO ZNAČI?! KONAČNO SE OGLASIO I MILO ĐUKANOVIĆ! Uputio saučešće povodom upokojenja mitropolita Amfilohija, ali JEDNA REČENICA otvara mnoga pitanja!

Balkan

ŠTA OVO ZNAČI?! KONAČNO SE OGLASIO I MILO ĐUKANOVIĆ! Uputio saučešće povodom upokojenja mitropolita Amfilohija, ali JEDNA REČENICA otvara mnoga pitanja!

Podeli vest

Predsednik Crne Gore Milo Ðukanović uputio je danas popodne povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija izraze saučešća Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, sveštenstvu, monaštvu i vernicima Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori

On je naveo da je sa žaljenjem primio vest o smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija i istakao da je on kao velikodostojnik SPC bio akter i svedok burnih procesa krajem prošlog i početkom ovog veka, kako u Crnoj Gori, tako i na prostorima bivše Jugoslavije.

- Ukupnu delatnost mitropolita Amfilohija u Crnoj Gori ceniće istorija. Iz dugog perioda naše saradnje, tokom kojeg smo razmenjivali mišljenja o važnim pitanjima za razvoj savremene Crne Gore, pamtiću njegov doprinos stvaranju pozitivne atmosfere uoči referenduma na kojem je naša zemlja obnovila nezavisnost mirnim i demokratskim putem - naveo je Ðukanović, saopšteno je iz njegovog kabineta.

On je saosećanja izrazio i mitropolitovim najbližima.
 

Više o upokojenju mitropolita Amfilohija, o danu žalosti, detaljima sahrane i brojnim telegramima saučešća pročitajte OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ivan

pre 3 godine

Amfilohije je bio jedan od najboljih Srba I ljudi nasega veka.

cccc

pre 3 godine

Ovaj nema ni časti niobraza. Kako može posle svega što je pre izjavljivao ovako sada da se pretvara. SRAMOTO JEDNA

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija