• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Novosti.rs

18.02.2021

20:30

MOŠA... MAJSTORI, PA NISTE VI SRBIJA, NIŠTA OD RUSKOG SPUTNJIKA V ZA HRVATSKU! Najavili milion vakcina, a onda "ma samo smo se zezali!

Balkan

MOŠA... MAJSTORI, PA NISTE VI SRBIJA, NIŠTA OD RUSKOG SPUTNJIKA V ZA HRVATSKU! Najavili milion vakcina, a onda "ma samo smo se zezali!

Podeli vest

Iako pompezno najavljen kao "posao godine" od nabavke ruske vakcine "sputnjik V" za Hrvatsku u dogledno vreme neće biti - ništa

Hrvatska vlast je reterirala posle objavljivanja vesti da će Rusi za dve do tri nedelje isporučiti veliku količinu vakcine, pa je premijer Andrej Plenković rekao da najpre treba da prođe redovna procedura unutar evropskih institucija, kako zbog mogućih posledica posle vakcinisanja "sputnjikom" ne bi bila odgovorna država.

Hrvatski soj

Stručnjaci zagrebačkog instituta "Ruđer Bošković" identifikovali su, u međuvremenu, novi soj virusa korona i poručili da nije isključeno da se radi o "hrvatskom soju", koji je spontano ovde nastao.

Plenković je poslednjih dana imao sastanak sa ruskim ambasadorom u Hrvatskoj, a onda je procurila vest da Rusi spremaju isporuku čak milion doza za Hrvatsku. Neki su spominjali i dva miliona doza, a navodno su se pregovori nastavili i diplomatskim putem. I kada se činilo da je dogovor postignut i da će na tržištu uskoro biti "sputnjika", to se ipak neće dogoditi.

Od hrvatskih epidemiologa stižu kontroverzne informacije da se, ipak, razmišlja o kupovini ruske vakcine van dogovora sa Briselom, pa bi se u tom slučaju samo tražilo odobrenje hrvatske strane. A onda je na sednici hrvatske vlade Plenković u četvrtak pojasnio da se pregovori sa Rusima nastavljaju, ali da nije verovatno da će do dogovora doći odmah.

AMERIČKE DIPLOMATE TRAŽE RUSKU VAKCINU SPUTNJIK V! Vašington definitivno pukao, Moskva ih spasava po ko zna koji put u istoriji!

- Želimo zbog bezbednosti naših građana i svih uobičajenih kriterijuma koji se inače primenjuju u domen javnog zdravstva da budemo sasvim sigurni da sve ono što se administrira bude pouzdano, verifikovano i sa dobrim rezultatima, kao što je slučaj sa ova tri cepiva koja su u upotrebi u Hrvatskoj - tvrdi Plenković, najavljujući da će u martu doći 700.000 doza "fajzera", "moderne" i "astra zeneke", što je i dalje premalo za Hrvatsku.

A, Kinezi?

Hrvatski građani sve više pokazuju zanimanje ne samo za rusku, već i za kinesku vakcinu. Dok se vesti oko "sputnjika V" menjaju iz dana u dan, zasada nema informacija da li su počeli pregovori sa Kinezima.

U međuvremenu je Virovitičko-podravska županija ostala ponovo bez vakcina, a epidemiolog Miroslav Venus, predsednik Hrvatskog epidemiološkog društva, smatra da bi trebalo razmisliti o odlaganju davanja druge doze "Fajzerove", ali i "Modernine" vakcine, zbog nestašice. - Procenat zaštite posle prve doze vrlo je visok, pa mnoge svetske vlade razmišljaju o tome da se druga doza još više odloži - rekao je Venus.

 

 

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran

pre 3 godine

Čemu vaše radovanje gadovi? Preživeće svi i bez rusa...na čemu ste? Zašto je u Srbiji umrlo preko 100 lekara, 50 puta više nego kod drugih...pišite malo i o tome.Informerski ulični rečnik...sram vas bilo..vi niste Srbi, vi niste kao prvo - ljudi. Ko još bira patrijarha u kripti - niste normalni šta radite od sebe.

LALEGATOR

pre 3 godine

Brate ovo je jadan tekst. Likujemo što Hrvati neće dobiti Sputnjik V a Rusi se ni nama nešto baš nisu odrešili.

xxdet

pre 3 godine

Прво, Русија је једино Србији и РС поклонила огроман број вакцина. Тек да се зна. Друго, Хрватска није Мађарска тако да без дозволе ЕУ не може сама да купи вакцине. Како ЕУ води шарену политику тако се и десило у Хрватској којој земљи иначе није страно да чак и измисли догађаје као нпр. да је Русија уложила милијарде долара у њихов туризам, па је Кинеску фирму која се гради у Србији приказала да се гради у Хрватској а на питање новинара где је то место, званичници у ХР су се вадили да то тек треба да се деси. Треће и најважније, Русија ће извесно своје вакцине продавати ЕУ и свима осталима преко центра који прави у Србији. О томе су новине већ известиле.

lol

pre 3 godine

pa nema ni srbija milion vec 50 000. mosa i nama

Sinisa

pre 3 godine

Na kraju će biti samo jedna doza dovoljna. Neće od Rusa i Kineza vakcinu, a svoju nemaju. Ludilo ,sve na zapadu je nenormalno.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija