• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

05.08.2021

18:45

HRVATI LAZANSKOM OVO NIKADA NISU OPROSTILI! U svom stilu, jednom rečenicom postavio je na mesto i njihovu državu i proslavu "Oluje"... /VIDEO/

Balkan

HRVATI LAZANSKOM OVO NIKADA NISU OPROSTILI! U svom stilu, jednom rečenicom postavio je na mesto i njihovu državu i proslavu "Oluje"... /VIDEO/

Podeli vest

Godišnjica akcije "Oluja" u Hrvatskoj se polako pretvara u bal vampira. Ne razumem kako mogu da slave što su proterali 250.000 ljudi sa svojih ognjišta. Kakvi komšijski odnosi mogu da budu nakon toga, izjavio je pre dve godine Miroslav Lazanski u emisiji Novo jutro na TV Pink, što mu Hrvati, sudeći po bestidnim komentarima posle njegove smrtni, nikada nisu oprostili

Akciju "Oluja" kada je oko 250.000 Srba proterano iz Republike Srpske Krajine, hrvatske vlasti nazivaju legitimnom vojnom akcijom, centralna manifestacija održana je i te godine u Kninu, a ovom prilikom tadašnji ministar odbrane Hrvatske Damir Krstičević izjavio je da Hrvatska vojska spremna na nove "Oluje".

Lazanski, u to vreme komentator dnevnog lista Politika, izjavio je da je Krstičević rekao da je Hrvatska spremna da reaguje ukoliko bi se pretnja, po njihovoj proceni, desila.

- On je rekao da ukoliko bi se desilo da neko ugrozi teritoriju Hrtvatske ponovo, "Oluja" bi se ponovila - izjavio je Lazanski.

On je objasno da je Krstičević završio vojnu akademiju JNA i da je to prošlost koju on ovakvim izjavama želi da izbriše.

- Ne znam šta je on tačno komandovao u operaciji „Oluja", ali mislim da je on bio jedan od komandanta gardijskih brigada na južnom pravcu. Činjenica je da Hrvatska svoju istoriju počinje da računa od 1991. godine, sve od pre toga kao da ne postoji. Sve baziraju od 91. godine pa na dalje. Hrvatska nikako da napravi jednu vrstu distance od NDH - rekao je tada Lazanski. 

Kako je objasnio, tih devedestih je bilo otimanja stanova i bespravnog ulaska u njih. 

- Ta godišnjica se polako pretvara u neku vrstu bala vampira, ako ti na tragedji 250.000 Srba to slaviš, onda je pitanje i kakve mi komšijske odnose treba da negujemo - pitao se Lazanski.

On je izjavio i da su bivši oficiri JNA, Albanci, učestovali u hrvatskim paravojnim formacijama, kasnije i u regularnoj vojsci. 

- Mi moramo da vodimo računa o tome kada je Hrvatska priznata. Sve do tog momenta sve vojne formacije su bile paravojne. Hrvati su Albancima vratili uslugu, šaljući svoje vojne instruktore na Kosovo 1999. godine. Postoje i spekulacije i osnovana sumnja da je čak i ministar odbrane Hrvatske bio na Kosovu da je bio kao instruktor OVK. Video sam neke materijale gde se o tome spekuliše - kaže Lazanski.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zoran

pre 2 godine

Nebitno za Hrvatsku...previše razmišljate o njima..patološki.

Net

pre 2 godine

RATNI ZAPOVJEDNIK HOSA! Skejo i ove godine u Kninu uzvikivao ZDS: Srpskoj kobri satrali smo glavu!

Radojko

pre 2 godine

po zakonu , sadasnja SS hrvatska je kriminalna paravojna nacisticka teroristicka tvorevina bas kao i ISIS drzava , i jednu i drugu su stvorile zapadne zlocinacke kolonijalne robovlasnicke sile da vrse agresiju i napadaju gradjane i destabiliziju ekonomiju radnicke klase i unistavaju politiku drustvene klasne jednakosti i ravnopravnog drustva , a zatim imperijalne kolonijalne zapadne sile pod izgovorom medjunarodne misije nastavljaju da pljackaju i privatizuju tudju zemlju , teritorije i energetske resurse .

zoran

pre 2 godine

Neke detalje iz rata u Hrvatskoj Lazanski nikada nije hteo spominjati, da se ne ogreši o domaćina, ali nema veze...nije ni bitno više.

VLADO

pre 2 godine

POBJEGO KAO SVI OSTALI.MRZIJO SVE STO NIJE SRPSKO ZATO JE I KREPO PRIJE VREMENA.IMA BOGA

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17