• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

13.10.2021

12:51

KRIVOKAPIĆ IZBEGAVA ODGOVOR! "Pitanje o ulasku DF u vladu nije samo za mene, nego i..."

Balkan

KRIVOKAPIĆ IZBEGAVA ODGOVOR! "Pitanje o ulasku DF u vladu nije samo za mene, nego i..."

Podeli vest

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić nije odgovorio na pitanje novinara da li predstavnici Demokratskog fronta treba da budu u rekonstruisanoj vladi, već je izjavio da će se o tome izjasniti pošto to učini parlamentarna većina

Krivokapić je to danas rekao novinarima, nakon što je lider GP URA i potpredsednik vlade Dritan Abazović juče rekao da o ulasku predstavnika DF-a u rekonstruisanoj vladi treba da se izjasne Demokratska Crna Gora i premijer Krivokapić.

Stav Abazovićeve stranke, koja ima tri poslanika u parlamentu i jedinog političara u aktuelnoj vladi, protivi se ulasku drugih političara, posebno iz DF-a.

Krivokapić je u obraćanju novinarima rekao da je bio zadovoljan početkom pregovora o rekonstrukciji vlade i da je sada iznenađen stavovima određenih političkih partija iznetih u međuvremenu.

On je pozvao stranke parlamentarne većine da se ne svađaju i da ne svađaju njega sa njima.

- Svako želi mene da zavadi sa potpredsednikom vlade (Dritanom Abazovićem), sa Demokratama, sa DF-om. Dajte da se ne svađamo. Ako sam ja problem, lako to rešite. Ako želite nove izbore, to recite građanima. Ako vam vlada ne odgovara - razrešite je. Čini mi se da se neke partije spremaju za izbore, a ja o njima ne razmišljam - rekao je Krivokapić.

Foto: Reuters


Na pitanje da li želi DF u vladi, on nije odgovorio, već je rekao da to treba da bude dogovor parlamentarne većine, a da će se on izjasniti posle toga.

- Svi čekaju da ja nešto kažem pa da se na osnovu toga pozicioniraju. Ja neću više to da radim - rekao je premijer i dodao da misli da Crna Gora treba da se okrene budućnosti, a da nije važno ko će biti u vladi.

Kao najveći problem Crne Gore, Krivokapić je naveo pravosuđe i to što, kako je kazao, neko namerno ili nenamerno ne želi da reši taj glavni problem.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

MANDIĆ POSLAO VAŽNU PORUKU POSLE SASTANKA SA KRIVOKAPIĆEM!
Balkan

MANDIĆ POSLAO VAŽNU PORUKU POSLE SASTANKA SA KRIVOKAPIĆEM!

Predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić izjavio je, posle konsultacija kod premijer Zdravka Krivokapića o rekonstrukciji vlade, da su spremni na dogovor koji će, kako je rekao, zadovoljiti sve partije parlamentarne većine i da to bude na korist građana

01.10.2021

09:35

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija