• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

02.11.2016

12:44

U PROBLEMU Rekordno niska nezaposlenost u Nemačkoj u oktobru!

Vesti

U PROBLEMU Rekordno niska nezaposlenost u Nemačkoj u oktobru!

Podeli vest

Stopa nezaposlenosti u Nemačkoj je u oktobru pala na novi najniži nivo od ujedinjenja 1990. godine, pokazali su danas objavljeni zvanični podaci

Prema podacima federalne agencije za zapošljavanje, broj nezaposlenih lica je prošlog meseca pao za 68.000 u odnosu na septembar, na 2,54 miliona, dok je stopa nezaposlenosti iznosila 6,0 odsto, što je najniži nivo od ujedinjenja Istočne i Zapadne Nemačke 1990. godine, godinu dana nakon pada Berlinskog zida, prenosi agencija Frans pres.

Analitičari koje je anketirala istraživačka kompanija Faktset predviđjali su stopu nezaposlenosti od 6,1 odsto.

 -U skladu sa jesenjim oporavkom, stopa nezaposlenosti je značajno pala, dok je zapošljavanje ponovo poraslo, a potražnja za radnicima takođe beleži rast - izjavio je šef agencije za zapošljavanje, Frank Vajs.

Rastuća primanja i niski troškovi energenata doprineli su, kako poručuju iz agencije, podsticanju domaće potrošnje i privrednom rastu Nemačke.




 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija