• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.01.2017

21:14

(VIDEO) NAJMONSTRUOZNIJI SNIMAK DOSAD! Džihadisti naterali dete (3) da ubije zarobljenika!

Vesti

(VIDEO) NAJMONSTRUOZNIJI SNIMAK DOSAD! Džihadisti naterali dete (3) da ubije zarobljenika!

Podeli vest

Teroristi ISIS u Siriji primorali dečaka, koji ima manje od tri godine, da pred kamerama pištoljem likvidira zarobljenog kurdskog borca i snimkom se pohvalili na internetu

Džihadisti Islamske države (ISIS) objavili su juče najmonstruozniji propagandni video-snimak dosad. Dečaka starog jedva tri godine naterali su da pred kamerama pištoljem ubije kurdskog zarobljenika u Siriji i snimkom se pohvalili na internetu.

ISIS planira podmetanje požara u svetu

Džihadisti ISIS pozvali su svoje sledbenike u svetu da protiv "krstaša" počnu da se bore vatrom umesto oružjem. U novom broju časopisa ISIS "Rumijah" data su uputstva kako se podmeće požar, kako se širi i kako se snabdeti potrepštinama za podmetanje vatre.
- Ovo je brza opcija za sve koji žele da se pridruže pravednoj borbi protiv terora. Krstaše vatrom pošaljite do vatre pakla - navodi se u tekstu "Napadi vatrom".

Ubistvo na igralištu

Na videu se vidi mališan koji ulazi na napušteno igralište, u dečji kavez sa izlomljenim prljavim lopticama, gde je borac Radničke partije Kurdistana (PKK) vezan za žicu.

Dečaka unutra čeka odrasli džihadista, koji mu daje pištolj. Na snimku se vidi kako dete, bez trunke razmišljanja, uzima oružje i cilja u glavu kurdskog zarobljenika. Zatim dečak iz sve snage, mršteći se, pokušava da povuče okidač.

Snimak se završava nakon što mališan uspeva da opali iz pištolja.

Šokantan video objavljen je na Tviteru pod haštagom Raka, pa se pretpostavlja da je snimljen u tom sirijskom gradu, koji su džihadisti 2014. proglasili prestonicom kalifata.

 

 

Stručnjaci koji su pogledali najnoviji propagandni spot ISIS veruju da je autentičan, odnosno da u pitanju nije montaža. Oni su zgroženi monstruoznošću džihadista.

- Teroristi su dosad objavljivali grozne egzekucije i koristili maloletnike za likvidacije, nazivajući tu decu mladuncima kalifata. Međutim, nikad se na snimcima nije pojavilo ovako malo dete. Mališan sa snimka je praktično beba. Vidi se da još ne može sigurno da stoji na svojim nožicama - ističu eksperti za terorizam.

Podizanje morala

Oni dodaju da ISIS najnovijim videom pokušava da utiče na podizanje morala među borcima u Siriji, gde se očekuje da uskoro krene ofanziva na Raku.

- Džihadisti su u Siriji, zahvaljujući ruskoj vojnoj operaciji, ostali bez velikog dela teritorije. Nakon oslobađanja Alepa, očekuje se velika operacija za oslobađanje Rake. Budući da teroristi strahuju da će biti potpuno uništeni, ovim monstruoznim snimcima dece kako ubijaju zatvorenike pokušavaju da poruče svojim borcima da se ne predaju. Žele da pokažu kako dolaze mladi naraštaji koji će nastaviti da šire teror - objašnjavaju stručnjaci.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Pantagruel

pre 7 godina

Оваквим снимцима они наносе двоструку штету, јер своје противнике наводе на закључак да не треба штедети ни жене ни децу. Али можда им је управо то и циљ - да створе атмосферу у којој ће и једна и друга страна желети тотално истребљење оне друге. Само у таквом лудилу њихови борци неће моћи да се поколебају и предају, односно биће принуђени да се боре до смрти.

Cvele

pre 7 godina

Unistiti im seme,njihove zene i decu,zatreti totalno

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija