• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.08.2017

19:34

(VIDEO) KATASTROFA PRETI HJUSTONU: Preliva glavna brana, naređena HITNA EVAKUACIJA STANOVNIŠTVA!

Vesti

(VIDEO) KATASTROFA PRETI HJUSTONU: Preliva glavna brana, naređena HITNA EVAKUACIJA STANOVNIŠTVA!

Podeli vest

Glavna brana izvan Hjustona počela je da preliva zbog obilnih kiša koje je donela tropska oluja Harvi, prenosi BBC

23.45 - Do sada je prijavljeno da je najmanje devet ljudi izgubilo život, uključujući šest članova iste porodice čiji je kombi odnela bujica, i jednog 60-ogodišnjaka koji se udavio dok je pokušavao da dopliva na bezbedno mesto.

19.31 - Nasipi u okrugu Brazorija, u blizini Hjustona, popustili su, a lokalne vlasti pozvale su stanovnike da odmah napuste tu oblast, javlja AFP

Brazorija sa oko 350.000 stanovnika nalazi se u blizini Hjustona, južno od tog grada. Zvaničnik tog okruga na Tviteru je postavio poruku: "Napustite oblast odmah."

Fransisko Sančez, portparol okruga Heris, poručio je građanima da se, ukoliko se nalaze u blizini, odmah sklone od opasnosti, jer nemaju mnogo vremena, prenosi Si-En-En.

Voda je počela da se preliva i iz brane "Adik" u blizini Hjustona jer je zbog oluje "Harvi" kiša prepunila njen kapacitet, saopštili su zvaničnici u Teksasu.

 

 

 

Inženjeri pokušavaju da naizmeničnim puštanjem vode spreče da okolne naseljene zajednice budu potopljene, a Džef Linder, gradski zvaničnik, rekao je da je nivo vode trenutno na ivici samog rezervoara.

Uragan Harvi uzrokovao je obilne poplave u Hjustonu i preti da pogodi i Luizijanu, a najmanje devet osoba je stradalo u nevremenu. 

UŽAS U HJUSTONU, NAUČNICI U ŠOKU: Tropska oluja HARVI SE "GREŠKOM" VRAĆA prema Meksičkom zalivu?!

Prelivanje ne bi trebalo da prouzrokuje pucanje Adiks brane, ali bi se dodatna voda izlila u Bufalo, najveću reku u samom gradu koja prolazi kroz njegov centar, zbog čega veruju da je i centar grada ugrožen. 

Zvaničnici su, međutim, zabrinuti za branu Barker, koja kontroliše priliv vode na zapadnoj strani grada. 

 

 


Harvi je doneo velike poplave u Teksasu i nekim delovima Luizijane, gde se očekuje da u narednim danima padne još kiše. 

Nacionalni centar za uragane upozorio je da bi obilne padavine tokom noći mogle da pogoršaju situaciju na jugoistoku Teksasa i jugozapadu Luizijane.

 

 

(FOTO) POTOP U TEKSASU- AKTIVIRANA REZERVA: Uniformu obuklo 12.000 pripadnika Nacionalne garde

(FOTO) VANREDNA SITUACIJA U SAD: Teško je biće još teže, Teksas će se godinama oporavljati od URAGANA HARVI!

(FOTO) STARCI U HJUSTONU PLUTAJU U VODI I ČEKAJU POMOĆ! Zamislite samo šta bi Vučiću radili da se to desilo u Srbiji?


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17