• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.09.2019

15:59

RUSI PRAVE LOVAC ŠESTE GENERACIJE! Glavna karakteristika novog aviona ŠOKIRAĆE SVE, A POSEBNO AMERIKANCE!

Vesti

RUSI PRAVE LOVAC ŠESTE GENERACIJE! Glavna karakteristika novog aviona ŠOKIRAĆE SVE, A POSEBNO AMERIKANCE!

Podeli vest

U Rusiji se radi na šestoj generaciji lovaca, rekao je generalni direktor državnog naučno-istraživačkog instituta za avijacione sisteme, Sergej Hohlov

 

Glavna razlika u odnosu na petu generaciju će biti u tome da će osnovna varijanta lovca biti bespilotna, tj. da mogućnost pilotiranja nije obavezna.
 

- Sve ostale karakteristike su dalji razvoj već postojećih: još brži, sa više manevarskih mogućnosti, još neprimetniji itd - naveo je Hohlov.

U Rusiji se sada proizvode lovci pete generacije Su-57. Prvi serijski avion će do kraja godine popuniti borbene redove Vazdušno-kosmičkih snaga. Ugovor o 76 takvih letelica potpisan je na forumu „Armija 2019“.

Su-57 je prvi put poleteo 2010. godine. Visoke manevarske sposobnosti, mogućnost realizacije supersoničnog leta, savremeni kompleks opreme i mala vidljivost osiguravaju prevlast ovog ruskog aviona nad konkurentima.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ChuChu

pre 4 godine

Još nisu napravili ni jedan jedini potpuno funkcionalan primerak pete generacije a vi već o tome kako braća Rusi prave šestu generaciju...stvarno ne razumem toliku želju za izmišljanjem i veličanjem tih Rusa koji su nam toliko do sada pomogli da bi mogli malo smanjiti pomoć.

vidio sam Rusiju

pre 4 godine

Rusi neće odmaći dalje od lijepe makete aviona VI generacije, kao što nijesu uspjeli da naprave ni jedan avion V generacije osim makete koju su svima pokazivali i valjda prijetili. Imaju oni drugih problema, potpuno su ostali bez novca a u Rusiji 44% domaćinstava nema vodu u kući, tj. nema kupatilo.

Kosmos

pre 4 godine

Pretpostavljam da nisi inženjer, jer ne praviš razliku između makete i prototipa

Mika Panika

pre 4 godine

Jeste prave oni i prvo moraju da dostignu amere ciji F-35 je lovac 6 generacije i vec ima preko 15 komada u naoruzanju USAFA, i nemojte da ga mesate sa F-33 Raptorom, F-35 je potpuno nov koncept borbenog aviona, tako da Rusi kasne malo, jedno 5-10 godina iza amera sto se tice aviona, tako da je ovo velicanje potpuno nesonovano

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17