• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

Autor: telegraf.rs/Informer.rs

26.09.2019

12:06

SOFIJU NEĆE DA PRIME U VRTIĆ JER ĆE 'PLAŠITI DRUGU DECU'! Dvogodišnja devojčica i njeni roditelji prolaze pravu golgotu!

Vesti

SOFIJU NEĆE DA PRIME U VRTIĆ JER ĆE 'PLAŠITI DRUGU DECU'! Dvogodišnja devojčica i njeni roditelji prolaze pravu golgotu!

Podeli vest

Dvogodišnja Sofija Zaharova rođena je sa deformitetom lobanje zbog čega se suočava sa ozbiljnom diskriminacijom u društvu

Majka devojčice iz Rusije otkrila je da je njena ćerka odbijena na upisu u vrtić uz obrazloženje da će "uplašiti ostalu decu" i da je potrebno da prvo ode na operaciju pre nego što ponovo aplicira za mesto.

Operacija se iz nepoznatih razloga neprestano odlaže, a eksperti upozoravaju da će izolovanost iz društva i te kako uticati na njen razvoj.

Njeni roditelji Svetlana i Rasul, koji žive u selu Alatani u Baškortostanu u Rusiji bore se sa još jednim stanjem koje Sofija ima - spojenim prstima na rukama i nogama.

 

 

Par živi u porodičnoj kući sa roditeljima bez vode i grejanja koje ne mogu da plaćaju, pa su potražili pomoć institucija.

- Prvo su nam rekli da moramo da zakažemo operaciju kako bi mogla da upiše vrtić sa normalnom decom - ispričala je njena majka Svetlana.

NAKON 119 GODINA, ABORTUS LEGALAN U AUSTRALIJI! Poslanici koji su podržali zakon smatraju da će to biti veliki korak napred za celu državu

Psiholog Ekaterina Belan ističe da je jako važno da dete iskusi iskustvo interakcije sa ostalom decom zbog čega će joj biti lakše da se nosi sa svojim stanjem i kada odrasle.

HOROR! PRODAVALI BEBE I JAJNE ĆELIJE ZA 5.000 EVRA! Pala jedna od NAJVEĆIH KRIMINALNIH GRUPA U EVROPI!

Slučaj je prijavljen i nadležnima koji prvo treba da istraže zašto lekari i dalje nisu operisali Sofiju i zašto je vrtić odbio da je upiše.

BONUS VIDEO:



Uskoro opširnije na informer.rs


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija