• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Sputnjik/informer.rs

11.11.2019

14:30

ŠPIJUN PRONAĐEN MRTAV! Britanac, koji je SA TERORISTIMA OPERISAO NA BALKANU I KOSOVU, PAO SA BALKONA u Istanbulu!

Vesti

ŠPIJUN PRONAĐEN MRTAV! Britanac, koji je SA TERORISTIMA OPERISAO NA BALKANU I KOSOVU, PAO SA BALKONA u Istanbulu!

Podeli vest

Jedan od osnivača nevladine organizacije „Beli šlemovi“, Britanac Džejms le Mezjure pronađen je mrtav u blizini svoje kuće u Istanbulu, piše „Indipendent“ pozivajući se na neimenovane izvore

Za sada nije poznat uzrok smrti. Prema nepotvrđenim podacima, on je pao sa balkona svog stana u Istanbulu.

Turski list „Sodžu“ takođe piše o smrti britanskog agenta MI-6 Le Mezjurea. List navodi da je malo pre smrti muškarac neko vreme pio antidepresivna sredstva.

Podsetimo, Rusija je zatražila pre nekoliko dana od Velike Britanije razjašnjenje povodom navoda da je Džejms le Mezjure sarađivao sa Al Kaidom dok je bio aktivan na Kosovu, nazvavši ga špijunom.

Naime, Ministarstvo spoljnih poslova Rusije i portparolka Marija Zaharova objavili su nedavno na Tviteru da je on bivši obaveštajac MI-6 operisao širom sveta, kako na Balkanu, tako i na Bliskom istoku. 

- Njegove veze sa terorističkim grupama poznate su još od njegove misije na Kosovu.

Organizacija „Beli šlemovi“, koja je široko poznata i podržana na Zapadu, proglasila je za svoj cilj spasavanje civila u ratnim zonama, ali je sirijske vlasti optužuju za veze sa ekstremistima i za sprovođenje neprijateljske propagandne aktivnosti. 

BELI ŠLEMOVI OTELI 44 DECE ZA HEMIJSKI NAPAD?! Lavrov poručio Zpadu da se ne igra vatrom, SIRIJA OPET KLJUČA!

„Indipendent“ piše da je Le Mezjure odigrao glavnu ulogu u stvaranju ove organizacije u Turskoj 2013. godine. On je čak 2016. godine bio nagrađen viteškim ordenom Britanske imperije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lala iz Banata

pre 4 godine

Ко је бацио кору од банане...?

Sasa

pre 4 godine

Nije vise potreban... Sad ce opet biti rusi krivi.. Jer su otkrili cime se bavio.,a ne englezi Koji su ga sklonili???

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija