• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vostok.rs

04.12.2019

17:47

VAŠINGTON PRIZNAO, RUSIJA NAS JE POBEDILA! Samo smo usporili "Severni tok 2", ali nismo uspeli da ga sprečimo! MOSKVA JE BILA PREJAKA!

Vesti

VAŠINGTON PRIZNAO, RUSIJA NAS JE POBEDILA! Samo smo usporili "Severni tok 2", ali nismo uspeli da ga sprečimo! MOSKVA JE BILA PREJAKA!

Podeli vest

SAD su usporile realizaciju projekta izgradnje gasovoda "Severni tok 2", ali nisu obustavile njegovo sprovođenje, saopštio je zamenik američkog državnog sekretara za politička pitanja Dejvid Hejli

U ovoj fazi smo usporili projekat, ali nismo obustavili njegovu realizaciju, rekao je Hejli i dodao da SAD koriste diplomatska sredstva kako bi postigle svoj cilj.

Američki senator Džim Riš ranije je saopštio da se Kongres SAD sprema da uključi sankcije gasovodu "Severni tok 2" u odbrambeni budžet za 2020. godinu.

Prema rečima zamenika ministra energetike SAD Marka Menezesa, "Severni tok 2" i "Turski tok" obezbediće Rusiji "više mogućnosti za uticaj u Evropi".

U aprilu je američki državni sekretar Majk Pompeo tokom govora u Kongresu izjavio da Vašington nije uspeo da ubedi evropske zemlje da ne učestvuju u izgradnji "Severnog toka 2".

Projekat "Severni tok 2" podrazumeva izgradnju dva kraka gasovoda, čiji će ukupni kapacitet iznositi pedeset pet milijardi kubnih metara gasa godišnje, od obale Rusije, preko Baltičkog mora, do Nemačke. Novi cevovod bi trebalo da bude izgrađen pored "Severnog toka"!


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija