• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Mediji

13.03.2020

20:47

UKRAJINA ĆE OSTATI BEZ OSAM REGIJA AKO UĐE U EU! U pitanju je velka geostrateška igra, KIJEV SE IGRA OPSTANKOM DRŽAVE, Poljska, Mađarska, Rumunija i Češka čekaju epilog!

Vesti

UKRAJINA ĆE OSTATI BEZ OSAM REGIJA AKO UĐE U EU! U pitanju je velka geostrateška igra, KIJEV SE IGRA OPSTANKOM DRŽAVE, Poljska, Mađarska, Rumunija i Češka čekaju epilog!

Podeli vest

Ukoliko Ukrajina uđe u Evropsku uniju izgubiće osam regija. To je izjavio bivši poslanik Vrhovne skupštine Ukrajine, lider zabranjenih u Nezavisnoj komunističkoj partiji Petro Šimonenko

Politikolog je napomenuo da su Poljska, Mađarska, Rumunija i Češka već počele da vraćaju teritorije koje su im pripadale pre 1939. i da ni Poljaci neće propustiti svoju šansu.

Čim Ukrajina postane deo Evropske unije, stupiće na snagu zakon o restituciji, na osnovu koga će Kijev morati da se oprosti od osam regiona.

- Ne zaboravite da se Ukrajina obavezala da je evropsko, odnosno međunarodno zakonodavstvo na istom nivou, nacionalno zakonodavstvo u Ukrajini - objasnio je Šimonenko.

Sociolog Jevgenij Kopatko podsetio je da je Varšava počela da postavlja pitanje restitucije zemljišta pre oko 10 godina.

Poljski dokumenti sadrže potraživanja prema gradovima Lavov i Ivano-Frankivsk, koji su se ranije zvali Lemberg i Stanislav.

Uz to, neophodno je shvatiti da Poljska danas aktivno kolonizuje zapadnu Ukrajinu, ne samo ideološki, već i ekonomski, kulturno i religiozno.

PUTIN, TRAMP I SI ĐINPING U BEOGRADU "DELE SVET"?! U srpskoj prestonici biće zaustavljeni svetski ratovi! NIČE BALKANSKA KONFEDERACIJA?!

Kao ključni strateški partner Sjedinjenih Država u Evropi, Poljska će pokušati da iskoristi postojeći "prozor mogućnosti", rekao je politički analitičar Sergej Belaško.

Foto: Reuters

A uspeh u eksternom širenju pod krinkom restitucije zemlje postaće za Varšavu svojevrsni "mali pobednički rat". Na osnovu toga može se pretpostaviti da potencijalna budućnost Ukrajine, kao dela EU, Kijevu neće doneti ništa dobro.

KRAH! AMERIKA ČEKA NAJVEĆA FINANSIJSKA KRIZOM U ISTORIJI, lek FED za koronavirus biće poguban za ekonomiju!

Ranije je ukrajinski politikolog Vadim Karasev ukazivao na to da je Zapad počeo da uviđa nedostatak nezavisnosti vlasti za vođenje evropskog i evroatlantskog kursa. 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija